Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BIJZONDERE GEBOORTE IN DIERENRIJK EUROPA

Na korte vruchtbare periode vossenjong geboren

Mierlo, vrijdag 12 mei 2006 - Dierenrijk Europa is buitengewoon blij met de geboorte van een vos. Het is heel bijzonder dat er een vossenjong is geboren, want het vrouwtje is slechts drie dagen vruchtbaar gedurende de paringstijd van drie maanden. Het is voor het eerst dat er een vos in Dierenrijk Europa is geboren.

In Dierenrijk Europa in Mierlo is een vos geboren. Nog nooit eerder werd er een vos in het park geboren. Het is dan ook een bijzondere geboorte, want tijdens de paringstijd is de moer - zoals een vrouwtjesvos genoemd wordt - maar drie dagen vruchtbaar. Moer en pup - het vossenjong - maken het goed. Het geslacht is nog niet bekend. Volgende week zal de dierenarts het geslacht bepalen. Ronald van den Hurk, vestigingsmanager Dierenrijk Europa: "We zijn bijzonder blij met de geboorte van de vos. De nieuwe aanwinst maakt het uitstekend en laat zich maar wat graag zien aan de bezoekers".

Ontwikkeling pup
De pup wordt blind geboren en blijft dit tot 13 dagen na de geboorte. De vacht lijkt nu nog niet op dat van volwassen vossen. De pup heeft een dunne, donkerkleurige vacht, die na vijf á zes weken verandert en langzaam rossiger wordt. De ontwikkeling van het jong gaat erg snel, na negen maanden is het vossenjong al volwassen en tevens vruchtbaar.

Bewonderen
De bezoekers van Dierenrijk Europa kunnen de pup al bewonderen. Langs de wandelroute in het Oerbos is het verblijf van de vossen. De moeder heeft in haar nachthok een warm nest gemaakt, waar ze maar al te graag haar kleine aanwinst laat zien.
---



Ingezonden persbericht