Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam, 12 mei 2006

Groente en fruit goed voor je huid!

Knorr Vie komt met een nieuwe variant: ananas-passievrucht-maïs

Altijd al een perzikhuidje of appelwangetjes willen hebben? Een gezond voedingspatroon met voldoende groente en fruit helpen hierbij. Echter, 80% van de Nederlanders komt niet altijd toe aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. Knorr Vie is een lekkere en makkelijke manier om je groente- en fruitconsumptie aan te vullen; het bevat namelijk 50% van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit. Supermarktprofessionals en consumenten beloonden Knorr Vie gisteren met de 'Gouden Wheel of Retail' voor beste introductie van het jaar. Voor nog meer variatie heeft Knorr Vie er vanaf vandaag een nieuwe, frisse smaakvariant bij: ananas-passievrucht-maïs. Laat je huid maar stralen!

Schoonheid van binnenuit
De verschillende vitaminen uit groente en fruit (zoals vitamine C, E en beta-caroteen) spelen een belangrijke rol in de bescherming en voeding van je huid van binnenuit. Een gezond en gevarieerd voedings-patroon met genoeg groente en fruit is dus niet alleen belangrijk voor een gezond innerlijk, maar ook voor een stralend uiterlijk. De vitamines geven je bijvoorbeeld een gezonde uitstraling.

Knorr Vie ananas-passievrucht-maïs bevat, net als de andere varianten van Knorr Vie, 50% van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit. Ook de nieuwe smaakvariant zit weer barstensvol vitamines en mineralen. Zo bevat het sappige vruchtvlees van de ananas vitamine C, E én B6. Die zorgen tezamen voor een goede conditie van de huid, een gezonde blos op de wangen en een stevig velletje. En wist je dat vitamine C de genezing van wondjes stimuleert en vitamine E huidveroudering tegen gaat? Ook passievrucht bevat vitamines C, E en B6. Net als in maïs, zit in deze exotische vruchten veel bèta-caroteen, een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke invloed van zonlicht. Vocht, een heel belangrijk bestanddeel van groenten en fruit (85%), zorgt bovendien voor een jonge en frisse uitstraling van je huid.

Lentehuid met variatie
Simone Broxks, als diëtist werkzaam bij Unilever Nederland en betrokken bij de ontwikkeling van Knorr Vie: "Tijdens de vaak sombere en koude winterdagen kan je huid het zwaar te verduren hebben gekregen. Het is dus goed om weer extra te letten op de hoeveelheid groente en fruit die je per dag eet. Het prachtige seizoen voor zacht lente- en zomerfruit en groene groenten staat weer voor de deur. Des te meer kun je lekker variëren. Variatie is van groot belang omdat de verschillende voedingsstoffen uit groente en fruit ieder hun eigen rol spelen".

Over Knorr Vie
Het klinkt zo simpel: eet elke dag 200 gram groente en 2 keer fruit en varieer volop (bron: http://www.voedingscentrum.nl). Uit onderzoek blijkt echter dat mensen niet dagelijks aan de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit toekomen.

Vanuit dit inzicht is Knorr Vie vorig jaar geïntroduceerd. Knorr Vie voorziet in 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit. Door een zorgvuldige selectie van de groente- en fruitsoorten en het hoogwaardige productieproces blijven de goede stoffen, zoals vitamines, mineralen en anti-oxidanten, zoveel mogelijk behouden. Gebruik Knorr Vie naast je normale variatie in groente en fruit als waardevolle aanvulling! Een Knorr Vie shot is dus een waar vitaminebommetje voor een stralend frisse huid.

Retailprijs
Dat Knorr Vie in goede smaak valt bij supermarktprofessionals en consumenten, bleek op 11 mei 2006. Een jury bestaande uit supermarktprofessionals en publiek, beloonde Knorr Vie met de 'Gouden Wheel of Retail' voor de beste introductie van het jaar. Dit, omdat Knorr Vie volgens de jury 'een geheel nieuw product is dat inspeelt op de gezondheidstrend en voor additionele omzet zorgt in het gekoelde sappenschap'. Naast het Gouden Wheel werd Knorr Vie tevens betiteld tot meest marktverruimend product. De Wheel of Retail is een prijs van supermarktvakblad 'Distrifood'.