Beste videomakers geselecteerd en de Masterclass van ZoeTowN start

ZOETERMEER, 20060512 -- Na een introductiecursus en een spannende selectie zijn 20 deelnemers geselecteerd voor het volgen van de Masterclass video maken van ZoeTowN. Zo'n 8 meiden en 12 jongens doen in een periode van 6 weken een poging om de beste reports te maken voor ZoeTowN. Het winnende team krijgt immers een videocamera. De prijswinnaars worden in september bekendgemaakt tijdens een officiële prijsuitreiking.


Gedurende de komende 6 weken krijgen de filmers in spe intensief les en begeleiding van twee ervaren video docenten; Denise Pakes en Caroline Neree. Naast video maken zijn zij ook succesvol als vj's (now&wow resident vj's, dance valley).

ZoeTowN is een interactief project voor en door jongeren uit Zoetermeer en omgeving. Op de website www.zoetown.nl staan de video's die ze hebben gemaakt. De video's hebben direct met de jongeren zelf en Zoetermeer te maken. Ze hebben onderwerpen die jongeren uit Zoetermeer bezighoudt, kwaad maakt, raakt en waar ze enthousiast over zijn. Bezoekers kunnen direct reageren op de verschillende items en zullen in de nabije toekomst de mogelijkheid krijgen te reageren met eigen video's.

ZoeTowN is een project van het ICT Platform Zoetermeer daarbij ondersteund door VPRO Digitaal en de Stichting ConnAct.



Ingezonden persbericht