NOVA

12-05-2006

Moord in Antwerpen
België is geschokt na de racistische moord in Antwerpen. De 18-jarige moordenaar blijkt de neef te zijn van een Kamerlid van het Vlaams Belang. De vraag is of het Vlaams Belang - het vroegere Vlaams Blok - van Filip de Winter verantwoordelijk is voor het klimaat waarin dit kan gebeuren. NOVA spreekt met Filip de Winter.

De toekomst van D66
Morgen komt D66 bijeen voor het jaarlijkse congres. De achterban is zwaar gefrustreerd door het geklungel van de Tweede Kamerfractie. Op het congres wordt een motie ingediend waarin leden oproepen om onmiddellijk uit het kabinet te stappen. Tussen alle strubbelingen door moet D66 deze zomer ook een nieuwe lijsttrekker kiezen. Minister Alexander Pechtold kandideerde zich woensdag, fractievoorzitter Lousewies van der Laan moet nog beslissen. In NOVA een gesprek met Lousewies van der Laan.

Peilingen
Het zijn de elfduizend D66-leden die de nieuwe lijsttrekker kiezen. De winnaar wordt 24 juni bekend gemaakt. Buro Interview-NSS vroeg aan D66-kiezers wie hun voorkeur heeft. En de uitslag van de zetelverdeling in een nieuwe Politieke Barometer.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Eerste procesdag Willem Holleeder

Zembla: Hirsi Ali loog over leven en asielgeschiedenis


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht