Ingezonden persbericht


ROBERT DOORNBOS SCHITTERT WEDEROM IN VRIJE TRAININGEN GP VAN SPANJE!

MONTMÉLO, 12 MEI 2006 - Tijdens de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje heeft Robert Doornbos weer van zich doen spreken. Aangemoedigd door FC Barcelona speler Giovanni van Bronckhorst, eindigde de 24-jarige test- en reservecoureur van Red Bull Racing op een opvallend mooie tweede plaats, na de tijdenlijsten zelfs tijdelijk te hebben aangevoerd!

De eerste vrije training op het 4.627 kilometer lange Circuit de Catalunya sluit Doornbos af op een zesde positie. Omdat een langdurige regenbui 's ochtends de baan een stuk gladder had gemaakt, kwamen in deze sessie slechts een tiental coureurs serieus in actie. Door de continue veranderende baanomstandigheden legde Doornbos zich in deze training voornamelijk toe op het finetunen van zijn wagenafstelling. Hoewel een kortstondig elektronicaprobleem hem halverwege de sessie een aantal minuten in de pitbox hield, legde Doornbos toch nog 20 ronden af op het circuit dat net ten noorden van Barcelona gelegen is.

Ook in de middagtraining legde Doornbos zijn, inmiddels gebruikelijke, programma voor Red Bull Racing compleet af. Na eerst twee runs te hebben gemaakt om de twee verschillende typen Michelin banden te evalueren, vond de geboren Rotterdammer aan het einde van deze tweede trainingssessie ook nog tijd om een kwalificatierun te simuleren. En niet onverdienstelijk, want met nog een kwartier te gaan legde Doornbos beslag op de eerste plaats, alvorens hij net voor het vallen van de vlag één plek werd terugverwezen door de uiteindelijk snelste man van de dag, Anthony Davidson.

ROBERT DOORNBOS: "Vandaag was 'business as usual', maar wel één die me een goed gevoel geeft zo aan het einde van de dag. Ik ben blij dat het hier droog is gebleven, omdat ons programma toch op dit weertype was afgestemd. Onze bandenkeus is hier vrij duidelijk en de wagen toont zich ook in lange runs constant snel. Hopelijk kunnen we al deze positieve zaken doortrekken naar morgen!"

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com