Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 12 mei 2006

Classificatie groepsaccommodaties voortaan via RECRON

De classificatie van de Nederlandse groepsaccommodaties gebeurt voortaan onder auspiciën van de brancheorganisatie RECRON en gaat `Nationale Classificatie Groepsaccommodaties' heten. Met deze classificatie, voorheen uitgevoerd door de ANWB, wordt de consument geïn- formeerd over de kwaliteit van de accommodatie. Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwali- teit (KMVK) zal verantwoordelijk worden voor de onafhankelijke uitvoering van de keuringen voor de classificatie.

De ANWB (Stichting Classificatie Kampeer- en Bungalowbedrijven) stopt met de classificatie van de groepsaccommodaties vanwege de kosten. Dit besluit was teleurstellend voor de ge- classificeerde groepsaccommodaties die bij RECRON zijn aangesloten; classificatie is de enige manier om zich door middel van een aantal sterren te onderscheiden in de markt. RECRON wilde de certificering op zich nemen, mits de uitvoering door een derde onafhankelijke partij kon gebeuren. Deze is gevonden in de Stichting KMVK. De stichting is onder meer verantwoordelijk voor het keurmerk `Milieubarometer'. De classificatie-eisen worden niet gewijzigd. De classifica- tie blijft ook beschikbaar voor niet-RECRON leden. RECRON start met het laten uitvoeren van keuringen van de accommodaties die inmiddels op de wachtlijst bij de ANWB stonden.

Ieder jaar verzorgt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen de campagne NL- Groepsaccommodaties. Deze campagne bestaat uit een landelijke gids NLGroepsaccommoda- ties (deze wordt verspreid via VVV- en ANWB-kantoren, ANVR-reisbureaus, via beurzen in Ne- derland en via een aantal internetsites), de internetsite www.nlgroepsaccommodaties.nl en de landelijke promotie van de gids/internetsite. De nieuwe gids zal in het najaar verschijnen. Alleen geclassificeerde groepsaccommodaties kunnen deelnemen aan de campagne.

RECRON is een landelijke vereniging van recreatieondernemers. De brancheorganisatie telt 1700 leden, waarvan ruim 300 groepsaccommodaties.


Noot voor de redactie,