Trendsettend e-learning Euro MBA viert 10-jarig bestaan

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Het eerste MBA-programma dat e-learning combineerde met contactonderwijs bestaat tien jaar. Het Euro MBA is een internationale MBA-opleiding van het Europese consortium waaraan de Open Universiteit Nederland vanaf het begin deelnam en de Universiteit Maastricht sinds 2003. De combinatie van zelfstudie en e-learning met intensieve, residentiële seminars heeft zowel in Nederland als internationaal veel navolging gekregen. Dit jaar heeft de Financial Times het Euro MBA geplaatst in de top 25 van alle afstandsonderwijs MBA's ter wereld.
Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een tweedaags evenement in Barcelona, de locatie van Euro MBA consortiumpartner EADA, op 12 en 13 mei.

Het innovatieve Euro MBA-programma startte in 1996 met dertien deelnemers van drie verschillende nationaliteiten. Nu komen de alumni uit 21 verschillende landen en wordt Het Euro MBA aangeboden door een consortium van vijf partners in Frankrijk, Nederland en Spanje. Deze onderwijsinstellingen verzorgen samen een tweejarig onderwijsprogramma waarvan 70 % via online cursusmodules wordt aangeboden en 30 % in zes residentiële weken op verschillende locaties in Europa. Het Euro MBA programma is bestemd voor managers uit heel Europa én daarbuiten. Jaarlijks worden maximaal 30 deelnemers toegelaten uit diverse sectoren (ict, telecommunicatie, financiële diensten, voeding, medische industrie).

Een onderzoek in het kader van het tienjarig bestaan toont aan dat binnen één jaar na afstuderen 61% van de Euro MBA alumni een nieuw baan had en 44 % naar een andere regio was verhuisd. In het eerste jaar steeg bij 81% het salaris en na drie jaar had 31% zijn inkomen verdubbeld. 20 % Van de totale groep studenten en afgestudeerden is Duits, 16 % Nederlands en 15 % Frans. Daarna volgen de Amerikaanse deelnemers met 5, 6 % en de Spaanse met 4,6 %. De overige 48, 8 % bestaat uit een mix van vele nationaliteiten zien zoals Canadees, Nigeriaans, Libanees, Marokkaans, Russisch, Tsjechisch, Pools, Brits, Sloveens, Hongaars en Australisch. Een derde van de totale groep is expatriate.

De partners van het Euro MBA consortium zijn: Open Universiteit Nederland, GSIM Universiteit Maastricht (AACSB), IAE-Aix-en-Provence (EQUIS/efmd)( (Frankrijk), AUDENCIA Nantes.Ecole de Management (EQUIS/efmd) (Frankrijk, EADA Barcelona (EQUIS/efmd) (Spanje) en drie associate partners: de University College Dublin (EQUIS, AACSB) (Ierland), Leon Kozminsky Academy of Entrepreneurship and Management,(EQUIS) (Polen), Akademie für Weiterbildung Delmenhorst (Duitsland).