Ingezonden persbericht



Mondiaal congres Human Proteome Organization in 2008 naar Amsterdam

UTRECHT - Het Netherlands Proteomics Centre (NPC) gaat het zevende mondiale congres van de Human Proteome Organization (HUPO) organiseren van 16 tot 21 augustus 2008 in de RAI in Amsterdam. NPC wetenschappelijk directeur Albert Heck (Universiteit Utrecht) is voorzitter van het congres, samen met Anne-Claude Gavin (EMBL, Duitsland) en Ruedi Aebersold (ETH Zurich, Zwitserland). Aan de bijeenkomst zullen naar verwachting meer dan 3.000 onderzoekers van academische, overheids-, en commerciële onderzoeksinstituten deelnemen.

HUPO2008 internationaal congres

HUPO2008 is een echt Europese samenwerking, met een gezamenlijk voorzitterschap uit drie verschillende Europese landen. Met bijdragen van internationale topwetenschappers zal een inspirerend wetenschappelijk en educatief programma worden geboden en er zullen uitgebreide beursfaciliteiten voor commerciële deelnemers ter beschikking staan. De jaarlijkse HUPO-conferentie is de belangrijkste bijeenkomst op het gebied van proteomics, het analyseren van eiwitten en hun interacties in levende organismen. De conferentie wordt afwisselend gehouden in de VS, Azië en Europa.

HUPO

De Human Proteome Organization is een internationale not-for-profit organisatie, opgericht in 2001. Haar missie is het coördineren en steunen van initiatieven van nationale en regionale proteomics-organisaties. Het internationale HUPO hoofdkantoor is gevestigd bij de McGill University en Genome Québec Innovation Centre in Montréal, Canada.

NPC

Het Netherlands Proteomics Centre is een strategische samenwerking van onderzoeksgroepen uit zes universiteiten, drie academisch medische centra en verscheidene biotechnologische bedrijven in Nederland. Het belangrijkste doel is het ontwikkelen en verfijnen van proteomics-technologieën en kennisoverdracht in een internationaal verband. Het NPC maakt deel uit van de nationale Genomics strategie en wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de Nederlandse overheid.

Meer informatie is verkrijgbaar via:

www.netherlandsproteomicscentre.nl

www.hupo.org

www.hupo2008.nl

www.rai.nl

of:

Silvie Hermsen, Communicatie NPC, +31 30 253 4564, hermsen@npc.genomics.nl