Gemeente Zwolle
Herinrichting Melkmarkt van start gegaan

Datum uitgave: 05/12/2006

De grondige herinrichting van de Melkmarkt in de Zwolse binnenstad is van start gegaan. De komende maanden krijgt de markt een nieuwe indeling, nieuwe bestrating en nieuw meubilair.
1De nieuwe Melkmarkt wordt autovrij. Er komt meer plek voor terrassen, markten en overige activiteiten. De route voor fietsers en wandelaars van het Rodetorenplein naar de Grote Markt wordt sterk verbeterd en de leefbaarheid neemt toe. Het gebied blijft gedeeltelijk toegankelijk voor bevoorradend verkeer.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Daardoor blijft het gebied bereikbaar voor bevoorradend verkeer. In de laatste maanden van 2006 wordt het gedeelte bij het Rodetorenplein bereikt. Voor de nieuwe bomen op de Melkmarkt (hetzelfde aantal als voor de herinrichting) worden speciale beschermingsconstructies geplaatst.

Het waaggebouwtje op de Melkmarkt is inmiddels verwijderd. Het Oude Waaghuis keert terug in de bestrating van de Melkmarkt. In de straat wordt een natuursteen geplaatst met daarop een gedicht.

De afgelopen maanden zijn al voorbereidende werkzaamheden op de Melkmarkt uitgevoerd. Zo zijn rioleringsbuizen gedeeltelijk vernieuwd.

Voor bewoners en bedrijven in de omgeving is dinsdag 9 mei 2006 een inloopbijeenkomst gehouden. Daar werden vragen gesteld over de gevolgen van de werkzaamheden en het uiteindelijke resultaat. Verder zijn alle bedrijven langs de Melkmarkt bezocht. Hen is een speciale deurmat, een informatieflyer en een beschrijving van het onderwerp overhandigd.

Woensdag 17 mei 2006 wordt de heringerichte Grote Markt feestelijk opgeleverd. Vanaf vijf uur zijn er enkele toespraken en een muzikale aftrap.

Bron: afdeling communicatie