Pleon


11-05-2006
SchoolBANK stuurt een e-mail vertraagd naar de toekomst Een tijdscapsule met herinneringen, verhalen en anekdotes voor examenscholieren:

AMSTERDAM, donderdag 11 mei 2006 SchoolBANK.nl biedt de eindexamenscholier deze weken de mogelijkheid een e-mail naar zijn of haar eigen toekomst te sturen. Via SchoolBANK.nl kunnen de scholieren hun examenbelevenissen en -gevoelens op papier zetten. Deze wordt dan door de website over 5, 10 of 15 jaar als e-mail kosteloos teruggestuurd naar de verzender. Met deze actie wil de website eindexamenscholieren laten stilstaan bij dit belangrijke en beslissende moment in hun leven. En wil men ze daarnaast jaren later een tijdscapsule geven met een herinnering aan een periode van spanning, opbloeiende vriendschappen en carrièrevragen.

We hebben meer dan 2,5 miljoen geregistreerden en we merken dat onder hen relatief weinig mensen zich achteraf kunnen herinneren hoe ze de examenweken precies beleefden, wat ze bezig hield, welke examens lastig waren, en met welke klasgenoten ze in de laatste weken optrokken. Het leek ons een bijzonder cadeau om -met een e-mail in de vorm van een tijdscapsule- deze herinnering jaren later te kunnen teruggeven, wanneer die baan er eenmaal is, als men gelukkig getrouwd of geëmigreerd is, aldus SchoolBANK-oprichter Guy Spriggs.

Het gaat als volgt: eindexamenkandidaten vullen op SchoolBANK.nl de velden van het formulier in. Daar staan een aantal vragen over het eindexamen van die dag, over je klasgenoten, en wat persoonlijke vragen over muziek, stamkroeg en liefde. De e-mail wordt 5, 10 of 15 jaar bewaard. Vervolgens krijgt de verzender deze gratis terug op het meest recente e-mailadres dat hij of zij in de (gratis) SchoolBANK-registratie heeft staan.

SchoolBANK gaat vertrouwelijk om met de gegevens die de eindexamenscholieren invullen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze actie.

Over SchoolBANK.nl
SchoolBANK.nl is in mei 2002 gelanceerd met als doel om oud-klasgenoten terug te vinden en jeugdherinneringen op te halen. Sindsdien is SchoolBANK.nl uitgegroeid tot een website met 2,5 miljoen geregistreerden en 575.757 klassenfotos. Via de website zijn duizenden jeugdvriendinnen en -vrienden weer bij elkaar gebracht en zijn zelfs oude liefdes weer opgebloeid. De site vormde verder de basis voor honderden gezellige reünies met oud-klasgenoten en -docenten.

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
persinfo@svdt.nl

© Een product van Pleon