Politie Zeeland


---


O-1926-2006 Fietser gewond na aanrijding
In Wolphaartsdijk is vrijdagmorgen een 43-jarige fietser uit Vlissingen gewond geraakt toen hij frontaal in botsing kwam met een personenauto.
De bestuurder van de auto, een 28-jarige inwoner van de gemeente Noord-Beveland reed een dijkje op aan de Wolphaartsedijkse Veer en kwam bovenaan frontaal in botsing met de fietser. De 43-jarige Vlissinger is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken zijn verwondingen op het eerste gezicht mee te vallen, hij had wat schrammen en schaafwonden.

O-1927-2006 Jongens gooien vuurwerk van viaduct
Drie jongens van 14-/15 jaar uit de gemeente Borsele zijn vrijdagmorgen vroeg aangehouden.
Rond 07.00 uur was de melding binnengekomen dat er met vuurwerk werd gegooid vanaf het viaduct Monsterweg over de tolweg naar de Westerscheldetunnel. Het zou gaan om drie jongens op de fiets. Ter plaatse gekomen, bleken de jongens al te zijn verdwenen. Na een zoekslag in de omgeving troffen agenten de drie jongens aan op de fiets. Bij het aanspreken voelden ze zich zichtbaar niet op hun gemak en toen ook bleek dat ze een aansteker bij zich hadden werden ze meegenomen naar het politiebureau. Daar bekenden ze met rotjes te hebben gegooid. Ze zijn weer in vrijheid gesteld en zullen vermoedelijk worden doorgestuurd naar bureau Halt.


Z-1928-2006 Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige automobilist uit Hulst.
De man werd in Kerkwerve onderworpen aan een blaastest omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Dit werd door de uitkomst van de blaastest bevestigd, hij had bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd en kon hij met een dagvaarding op zak het bureau weer verlaten.

---- --