Onderwijsbond CNV stapt af van last in, first out in ontslagvolgorde

Zoetermeer 12 mei 2006
PERSBERICHT ONDERWIJSBOND CNV

Onderwijsbond CNV stapt af van last in, first out in ontslagvolgorde De Onderwijsbond CNV wil dat bij collectieve ontslagen in het onderwijs niet langer automatisch de laatst binnengekomen werknemer ontslagen wordt. Door dit bestaande last-in, first out principe in het onderwijs zijn op dit moment vaak jonge docenten de eersten die ontslagen worden als het aantal banen terugloopt. Marleen Barth, voorzitter van de Onderwijsbond CNV, meent dat 'het tijd is voor een cultuuromslag. Deze oude ontslagvolgorde is pijnlijk voor beginnende docenten. Na zo'n ervaring zijn jongeren geneigd het onderwijs definitief vaarwel te zeggen. In het verleden hebben onderwijsbonden, ook de onze, te lang vastgehouden aan het principe last in, first out'. De gevolgen van het jarenlang hanteren van last in, first out worden nu zichtbaar. Het onderwijs is de meest vergrijsde sector van de arbeidsmarkt. De komende jaren gaan daardoor tienduizenden leraren tegelijk met pensioen.


De Onderwijsbond CNV wil daarom dat ontslagen in de school voortaan gespreid worden over leeftijdscategorieën, bijvoorbeeld categorieën van werknemers tussen de 25 en 35, de 35 en 45 en de 45 en 55 jaar.

De toepassing van dit zogeheten afspiegelingsprincipe leidt tot een evenwichtiger samenstelling van het personeelsbestand en maakt dat jongeren niet standaard de dupe zijn bij ontslagen. Marleen Barth: "Een gezonde leeftijdsopbouw is goed voor de school en biedt jongere collega's meer bescherming dan ze nu hebben. Maar het kan ook leiden tot grotere diversiteit in de schoolteams, in leeftijd maar ook in deskundigheid. Bovendien is 1 op de 3 leden van de Onderwijsbond CNV jonger dan veertig jaar. Het is ook in hun belang dat we deze nieuwe weg inslaan".

In het onderwijs is lange tijd de optie last in- first out aangehouden in sociale plannen. In de vorige week afgesloten cao voor primair onderwijs is, naast het last-in, first-out principe ook de mogelijkheid opgenomen van het afspiegelingsprincipe. De Onderwijsbond CNV wil voortaan bij cao-overleg en sociale plannen systematisch pleiten voor toepassing van het afspiegelingsprincipe.

In het bedrijfsleven werd onlangs bij invoering van het Ontslagbesluit definitief gebroken met het last in, first out-principe. Het onderwijs hoeft het Ontslagbesluit niet te volgen, omdat dat uitsluitend voor de marktsector geldt.