Gemeente Den Helder

04-05-2006
De vlag gaat uit voor de fiets- en kanoroute!

Zaterdag 13 mei gaat de vlag uit! Die dag nemen de Noord-Hollandse gedeputeerde H. Schipper en burgemeester G.H. Faber officieel de fiets- en kanoroute in gebruik. Dit gebeurt om 14.15 uur op de kruising van de fiets- en kanoroute met de Middenvliet. De route is onderdeel van het Duinzoomproject en loopt tussen Julianadorp en Den Helder.

Plezier voor velen
In het najaar van 2003 zijn we begonnen met de aanleg van de fiets- en kanoroute, die in delen is aangelegd en ook steeds in delen in gebruik is genomen. Hoewel de officiële opening dus nog niet heeft plaatsgevonden hebben veel mensen al kunnen genieten van deze belangrijke, nieuwe recreatieve voorziening. Behalve fietsers en kanoërs, kunnen ook wandelaars, mountainbikers, skaters en ruiters er heel goed terecht! Nu maar hopen dat het zonnetje even lekker blijft schijnen, dat doet de nieuwe aanplant langs de route het ook meteen goed.

Publieksevenement
Vanwege de officiële ingebruikname van de fiets- en kanoroute organiseert Rotary Den Helder een evenement voor het publiek, waarbij het gebruik van de fiets- en kanoroute centraal staat. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan een trimloop, een fiets-, wandel- of kanotocht of te paard over de route. Dit allemaal voor een drinkwaterproject in het Afrikaanse Kameroen. Daarnaast zijn kinderen van alle basisscholen in Den Helder uitgenodigd deel te nemen aan een sponsorwandeling. De kinderen wandelen vanaf Julianadorp richting de Middenvliet. Ze komen daar rond 14.15 uur aan en helpen mee met de officiële ingebruikname. De feestelijkheden worden rond 16.00 uur afgesloten.

Meedoen?
Wilt u meedoen aan één van de genoemde sportieve activiteiten, meldt u zich dan op 13 mei aan bij camping Noordersandt of op het parkeerterrein Donkere Duinen/Mariëndal. De kosten voor deelname zijn 5 euro. U ontvangt hiervoor tevens een fraaie rugtas. Zonder rugtas bedraagt het inschrijfgeld 3 euro. Het geld komt ten goede aan het drinkwaterproject in Kameroen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer D. Zeelenberg van de Rotary Den Helder, telefoon (0223) 615031 of via email: zeelenberghelders@quicknet.nl.