Mei 2006

Batavus Fietsmaand op 13 mei in Winterswijk
Het vierde weekend van de Batavus Fietsmaand staat de karavaan met Promodorp bij de Schouwburg in Winterswijk. Dit is het startpunt om de speciale 44 kilometer lange GPS-route te gaan fietsen door de Achterhoek.
Afbeelding
De GPS is zaterdag 13 mei in de Achterhoek de 'gids' tijdens de speciale fietstocht van de Batavus Fietsmaand.

De activiteiten beginnen om 10.00 uur met de verkoop van de routes en de uitgifte van de GPS-navigatiesystemen. Uiteraard is de route ook vanaf `papier' te fietsen. Er zijn tal van activiteiten op locaties langs de route. Zo fietst om 11.00 uur burgemeester Van Beem energie bij elkaar voor het KWF op de hometrainer bij het eerste rustpunt, `boerderij Nieuw Kobus'.

Boerenbedrijven
Een groot aantal boerenbedrijven aan de route zet deze dag zijn deuren open voor een bijzondere plattelandsbelevenis. Onderweg is er onder andere voor dorstige fietsers een `zelfbedieningstappunt' voor verse melk, een cursus koeien schilderen, een rundveestal te bezichtigen, een uitkijktoren te beklimmen, zelfgemaakt boerenijs te proeven, enz.

Zandvoort
Zondag 21 mei staat het Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van de fiets. Het circuit (4307 meter) wordt geheel bezet door (lig)fietsen, wielrenners en toerfietsers. Dit derde weekend van mei is de formele afsluiting van de Batavus Fietsmaand, de landelijke tweewielermanifestatie die dit jaar voor het eerst gehouden wordt.

Promodorp
Fietsers kunnen elk weekend de dag beginnen of afsluiten met een bezoek aan het rondreizend Promodorp waar alle sponsors vertegenwoordigd zijn. Hier vind je alles over de fietsmaand en de nieuwste snufjes op fietsgebied.

Uitproberen
Je kunt ook een heleboel uitproberen. Bijvoorbeeld de nieuwste elektrische fiets op een echt fietsparcours. Je kunt een zadel op maat laten aanmeten, een virtuele fietstocht maken, je eigen fiets checken, een passende fiets outfit uitzoeken voor elk weertype en nog veel meer. Voor de fietsende kinderen zijn er suikerspinnen, popcorn en een heus springkussen.

Bijzondere tochten
Recreatieve fietsers kunnen ook de rest van de maand nog kiezen uit de bijna 200 bijzondere tochten die zijn uitgezet in het hele land. Kijk hiervoor in de AD Fietsmaand Special en naar het populaire TV-programma Nederland Fietst zondagmiddag 16.00 uur op RTL4.

Deelname aan de Batavus Fietsmaand kost ca. EUR 5,00. Fietsroutes met daarbij het fietspaspoort en de AD Fietsmaand Special kunnen bij diverse verkooppunten gekocht worden.

Voor informatie zie http://www.fietsmaand.nl/
2006-05-08