Gemeente Berkel en Rodenrijs


Zwembad weer open in speeltuin De Kievit
Speeltuinvereniging De Kievit opent op zaterdag 13 mei de zwembaden. Met behulp van haar vrijwilligers zijn alle installaties weer in orde gemaakt. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar alleen onder toezicht gezwommen worden. De opening van het zwembad zal extra feestelijk zijn, omdat de firma Unox een speciale verrassing in petto heeft voor de bezoekers.

Speeltuinleidster Marja Smit vertelt: "Het zwembad is één van de populairste attracties. Met dit mooie weer willen alle kinderen heel graag afkoelen in de peuterbadjes of het grote bad."

Alleen zwemmen onder toezicht
Voor de Kievit is het belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen, dus ook in het zwembad moet er toezicht zijn. Voorzitter Marco Calf zegt hierover: "Samen met de provincie hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn. Hier is uitgekomen dat we alleen onder toezicht van onze vrijwilligers of een badmeester de kinderen laten zwemmen. Geen toezicht is niet veilig genoeg."

Veiligheid is belangrijk
Zoals bij veel verenigingen wordt ook De Kievit gedragen door vrijwilligers. Marco Calf: "De veiligheid van de speeltoestellen is altijd van het grootste belang. De vrijwilligers en de vele interne en externe controles maken het mogelijk dat kinderen elke dag van het speeltuinseizoen veilig kunnen spelen en zwemmen."

De Kievit
Speeltuin de Kievit zorgt sinds 1953 voor veel plezier onder de jeugd van niet alleen de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, maar ook van ver daarbuiten. Meer informatie is te vinden op www.speeltuindekievit.nl.

Laatste wijziging website: 10 mei 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs