Gemeente Aalten


12-05-2006
Programma fietspromotiecampagne "Houd de fiets"!!! Op zaterdag 13 mei 2006 wordt het startsein gegeven voor de plaatselijke fietspro-motie campagne in Aalten onder de naam "Houd de fiets". Hiertoe hebben de politie, VVV, gemeente, de lokale fietshandelaren Wisselink en Hengeveld, sportschool Robs sport, Rainbow, wielervereniging de Peddelaars, de Fam en de horeca, de handen inéén geslagen.

De campagnenaam "Houd de fiets" heeft een dubbele betekenis. Enerzijds heeft het de boodschap, "houd het bij de fiets" anderzijds de oproep "houd uw fiets goed in de gaten en laat hem niet pikken".

Op die dag is er van 10.00-16.00 uur actie op de Markt met allerlei verschillende activiteiten voor jong en oud. Centraal thema van deze dag is promotie van het fietsen en het voorkomen van fietsdiefstal. Deze dag wordt voor de gehele bevolking van Aalten georganiseerd.

Het doorlopende programma van de dag ziet er als volgt uit:


- 10.00 uur startsein door burgemeester Berghoef van de gratis fiets graveeractie
gedurende de hele dag; elke deelnemers ontvangt een attentie (denk eraan om een identificatiemiddel paspoort/rijbewijs/ identitietskaart mee te nemen!!!)

- start fietstochten - uitreiking fietskalender - dorpswandeling - bomenroute - conditietest door sportschool Robs sport
- kopje koffie van de horeca wordt geschonken met fietswielkoekjes - presentatie van middenstand, VVV, verenigingen en fietsersbond, voorlichting over en korting op beveiliging van uw fiets
-fietsdemon-straties van ligfietsen door Rainbow
-16.00 uur afsluiting

Fietsgraveeractie.
Doelstelling van de promotiedag is om, voordat het fietsseizoen weer begint, de fiets onder de aandacht van alle inwoners te brengen onder het motto "veilig en prettig fietsen". Houd u de krant in de gaten want de fiets graveeractie krijgt ook nog een vervolg. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Schoonmaakactie op het station.
Op het station in Aalten staan langdurig fietsen, of wat daar nog voor door moet gaan, gestald. De omgeving krijgt hierdoor een verpauperde aanblik. De politie gaat in mei een opruimactie houden op het station. Fietsen die er al langdurig staan gestald en waarvan de eigenaar niet te achterhalen is, zullen worden afgevoerd en opgeslagen.

Allen van harte welkom op de fietspromotiedag in Aalten Wilt u meer informatie over deze promotiedag, loop dan even bij de VVV binnen of bel. tel. nr. 0543-473052.
Persinfo: Theo te Linde 0543-478396