Inspectie Verkeer en Waterstaat


12 mei 2006: Inspectie Verkeer en Waterstaat op infomarkten

Zaterdag 13 mei zal de Inspectie Verkeer en Waterstaat op twee plaatsen vertegenwoordigd zijn om betrokkenen en overige belangstellenden voor te lichten over de digitale tachograaf. In Noordwijk op de Koningin Wilhelminaboulevard zal de aandacht uitgaan naar het personenvervoer en op het evenement in De Reehorst in Ede ligt de nadruk op goederenvervoer.

Noordwijk

De infomarkt bevindt zich in een tent aan de boulevard. De inspectie zal hier aanwezig zijn om informatie te verstrekken over regelgeving, kaartuitgifte en controles met betrekking tot de digitale tachograaf. Bedrijven die diensten en producten leveren voor touringcars en touringcarbedrijven tonen hier hun nieuwste producten. Verder kan het publiek zich oriënteren op dagtochtbestemmingen en busreizen. Enkele toeristische attracties presenteren zichzelf met een stand aan het publiek.

Ede

Transport en Logistiek Nederland (TLN) organiseert dit evenement dat zich ook richt op de digitale tachograaf. Bezoekers krijgen informatie op deze inloopdag. Bij sommige transportondernemers heerst nog onduidelijkheid over de regelgeving, de aanvraag van de kaarten, over de controles, werking van het apparaat, de randapparatuur en het downloaden en beheren van gegevens. De inspectie en andere betrokken partijen, zoals fabrikanten van de tachograaf, opleiders en leveranciers van randapparatuur zullen hier aanwezig zijn om de eigen producten en apparatuur te demonstreren en zo eventuele onduidelijkheden weg te nemen.

12-5-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement