van den ende theaterproducties
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 12-05-2006 17:27

Amsterdam, 12 mei 2006

100E voorstelling cabaret extra feestelijk door nominaties

Cabaret vijf keer genomineerd in de categorie Grote Musical

Op zaterdag 13 mei vindt de 100e voorstelling van de musical Cabaret plaats. Deze voorstelling is extra feestelijk na de bekendmaking van de nominaties voor het Musical Awards Gala afgelopen week. Cabaret is genomineerd voor de ANWB Publieksprijs en heeft vier nominaties ontvangen voor een John Kraaijkamp Musical Award. Anne-Wil Blankers is genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Ara Halici ontving een nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol. De twee overige nominaties zijn voor Frédérique Sluyterman van Loo (Beste Vrouwelijke Bijrol) en Daniël Cohen (Vertaling). Op 22 mei worden de winaars tijdens het Musical Awards Gala bekend gemaakt.

Op 14 februari 2006 ging de musical Cabaret in première in het Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Nu, 100 voorstellingen verder, heeft Cabaret zich weten te nomineren voor vijf John Kraaijkamp Musical Awards wat bijdraagt aan de feestvreugde rondom de 100e voorstelling. Op maandag 22 mei worden de winnaars tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala bekendgemaakt. Deze live uitzending op Nederland 2 wordt gepresenteerd door Tooske Breugem. De winnaars ontvangen de Awards uit handen van diverse bekende Nederlanders.

Indringend verhaal in een verleidelijke nachtclub
Het Koninklijk Theater Carré is speciaal voor de musical omgetoverd tot de Kit Kat Klub, de legendarische Berlijnse nachtclub uit de jaren .30. In de gehele theaterzaal is de sfeer van de verleidelijke nachtclub te proeven, de setting waarin het verhaal zich afspeelt. Wanneer de greep van de nazi.s aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog steeds klemmender wordt, blijft men in deze Kit Kat Klub met ongeëvenaarde ironie van het leven genieten en gooit men elke realiteitszin overboord. De musical voert de bezoeker mee naar een wereld in een spannende tijd met (on)mogelijke liefdes.

Tot 2 juli 2006 exclusief in Carré Amsterdam
Cabaret is in Nederland tot en met 2 juli exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. De rollen worden vertolkt door o.a. Pia Douwes, Ara Halici, Anne-Wil Blankers, Chris Tates, Wim van Rooij, Frédérique Sluyterman van Loo en Wim Bouwens. Eerder was de musical zes jaar lang met meer dan 2300 voorstellingen onafgebroken te zien op Broadway. Regisseur Sam Mendes (onder andere regisseur van de met een Oscar bekroonde film American Beauty) en choreograaf/co-regisseur Rob Marshall (de regisseur van de film Chicago) zijn verantwoordelijk voor deze met meer dan elf onderscheidingen bekroonde versie van Cabaret.

Noot voor de redactie,