Universiteit Maastricht

12 januari 2006
Ragweek 2006 wil meer Maastrichtse deelnemers
Studenten zetten zich in voor het goede doel

In de maand mei vindt in Maastricht voor de zevende achtereenvolgende keer de Ragweek plaats. Tijdens de Ragweek organiseren studentengroeperingen (studie-, studenten- en sportverenigingen) van de Universiteit Maastricht in samenwerking met lokale Maastrichtse verenigingen op diverse plaatsen in de stad de meest uiteenlopende activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen. Deze, vaak vermakelijke, activiteiten kunnen variëren van een barbecue, een dansfeest, een workshop salsa tot een demonstratie van de vechtsport tai chi, een voetbaltoernooi of een ballonnenwedstrijd. Naast het steunen van de twee goede doelen wil de organisatie van de Ragweek nadrukkelijk ook de band tussen studenten en de inwoners van Maastricht verstevigen. Daarom roept de organisatie alle lokale Maastrichtse verenigingen op om nog meer dan voorheen mee te doen aan de Ragweek en ook een activiteit te organiseren. Ook lossere verbanden, zoals vriendenclubs, kunnen zich opgeven. De opbrengst van de Ragweek 2006 gaat naar de Stichting Peoples Trust Nederland, een stichting die zich inzet om een einde te maken aan de kinderprostitutie in Nepal en India. Naast dit internationale goede doel, is er traditiegetrouw ook een tweede, Maastrichts' goed doel. Hiervoor is het plaatselijke Toon Hermans Huis uitgekozen. Het Toon Hermans Huis streeft naar een positieve levensinstelling voor mensen die te maken hebben met kanker. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de partner, kinderen, andere familieleden of kennissen. Patiënten krijgen hier de gelegenheid samen activiteiten te ondernemen of juist even tot rust te komen en lotgenoten te ontmoeten.

Dit jaar vindt de Ragweek plaats van 13 t/m19 mei 2006. Wie een activiteit wil organiseren kan zich voor 17 februari a.s. opgeven via www.ragweek.unimaas.nl .

Tijdens twee informatieborrels in Café de Preuverij aan de Kakeberg zijn meer inlichtingen over de Ragweek te verkrijgen. Deze vinden plaats op dinsdag 24 januari tussen 19.00-21.00 uur en op donderdag 26 januari tussen 17.00-19.00 uur. Een ieder is daar geheel vrijblijvend welkom. Voor meer informatie kunt U ook bellen met 06-14464045 of 06-15014782. Nadere informatie, alsmede een terugblik op voorgaande edities, is eveneens te vinden op de internetsite: www.ragweek.unimaas.nl.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Esther Ilmer (PR-commissaris van het bestuur van de Ragweek), tel. 06-14464045, e-mail: ragweek@ragweek.unimaas.nl. De Ragweek heeft een eigen website: www.ragweek.unimaas.nl. De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5229. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 0646024992, pers@bu.unimaas.nl