Digitale Gemeente Houten

G-korfbal bij Victum/IGCN

maandag 1 mei 2006 - Bron: Victum/IGCN

G-Korfbal is de korfbalvorm voor verstandelijk gehandicapten. Op dit moment zijn er 34 verenigingen in Nederland actief met G-korfbal. De Houtense korfbalvereniging Victum/IGCN heeft inmiddels ook vergaande plannen om een G-korfbaltak op te richten.

Omdat er in de regio Utrecht nog geen mogelijkheden zijn op het gebied van
G-korfbal, is door het bestuur van de vereniging de vraag gesteld of de vereniging Victum/IGCN hierin een rol kon gaan spelen. Daarop is een commissie in het leven geroepen die het bestaansrecht van deze korfbalvorm heeft onderzocht.

Inmiddels is deze commissie zover dat er daadwerkelijk gestart kan gaan worden met G-korfbal en wordt er gezocht naar leden voor de teams. Het is de bedoeling, dat er, bij een voldoende aantal leden, eind augustus gestart gaat worden met 2 teams. Eén team voor junioren (10 16 jaar) en één voor senioren (vanaf 16 jaar). De G-korfballers worden volwaardig lid van de vereniging en kunnen in principe aan alle verenigingsactiviteiten (zoals jeugdkamp en feestavonden) deelnemen.

Om ouders en verzorgers te laten kennismaken met het G-korfbal en de vereniging Victum/IGCN wordt er op zaterdag 13 mei a.s. een open dag georganiseerd. Van 15.00 uur tot 16.30 uur worden er demonstratiewedstrijden gespeeld. Tussendoor en na afloop is er voor een ieder de mogelijkheid om zelf te korfballen. Na afloop kan men de wedstrijd van het 1e team bezoeken dat dan speelt tegen DOS en in die wedstrijd kampioen kan worden.

Voor de demonstratiewedstrijden zijn aantal reeds bestaande G-korfbalteams uitgenodigd De volgende teams zullen die middag aanwezig zijn DVO uit Bennekom, HKC uit Hengelo en KVZ uit Zutpen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Rob van Veenendaal, 030 63 76 103 of via g-korfbal@victumigcn.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).