Gemeente Utrecht


Secretarie
Communicatiebureau/Bestuur
persbericht
|10 mei 2006            

Informatiemarkt Vleuten-De Meern op zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei organiseert het Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern op het Dorpsplein van Vleuten een informatiemarkt voor bewoners. Huidige en toekomstige bewoners kunnen zich amuseren en laten informeren over de vele voorzieningen op het gebied van sport, recreatie, hulpverlening, wonen, veiligheid en meer. De markt duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Veelzijdig aanbod
De wijk Vleuten-De Meern groeit. Het Wijkservicecentrum vindt het belangrijk om huidige en nieuwe bewoners kennis te laten maken met de wijk en met elkaar. Daarom organiseert zij voor het eerst deze informatiemarkt. Op deze dag staan er in het Wijkservicecentrum, op het Dorpsplein en op het parkeerterrein marktkramen waar verschillende organisaties zich presenteren. Zo'n 50 standjes worden bemand door door onder meer cursusaanbieders variërend van reiki en massage tot scouting, van een trimclub tot kantklossen. Culturele instellingen zoals de Historische Vereniging en kerken zijn present. Op het gebied van voorzieningen zijn onder andere de Vrijwilligerscentrale,Jeugdgezondheidszorg, Centrum voor Werk en Inkomen en welzijnscentra als de Haar aanwezig. Ook Projectbureau Leidsche Rijn, de Wijkraad en bewonersverenigingen ontbreken niet. In de trouwzaal wordt een film getoond over de geschiedenis van Vleuten en zijn er presentaties over onder andere de toekomst van het centrum van Vleuterweide. Zeer bijzonder is ook de film 'The Roman boat on the Rhine', gemaakt door het wereldberoemde Engelse televisieprogramma Time Team. De film gaat over het onderzoek naar een mogelijke militaire versterking op het Groot Zandveld in Leidsche Rijn in de Romeinse tijd. Terwijl ouders zich laten informeren, kunnen de kinderen zich uitleven op het springkussen, in de ballenbak of zich laten schminken. De dag wordt omlijst met verschillende muzikale optredens. Voor een drankje en een hapje kunnen bezoekers terecht in de cateringtent of op het terrasje. Kortom, een veelzijdig aanbod.

Programma

Buiten:
11.00 u Start markt
11.00 - 11.15 u Boerenkapel HOV Vleuten
12.00 - 15.00 u Dixielandband O-Matic
15.00 - 16.00 u Spicy Percussion
16.00 u Einde markt

In trouwzaal:

11.00 - 12.30 u Film 'geschiedenis van Vleuten'
13.00 - 14.00 u Presentatie 'huisvuil' door Willem Addink
14.00 - 14.30 u Presentatie 'Het Centrum van Vleuterweide'
15.00 - 15.45 u Film 'The Roman boat on the Rhine, Time Team in Leidsche Rijn

Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern
Vleuten-De Meern heeft een Wijkservicecentrum dat uniek is voor de gemeente Utrecht. Bewoners kunnen er namelijk op één plek terecht voor alle producten en diensten van de gemeente, maar ook voor informatie en advies van andere organisaties. Ook voor ideeën, vragen en klachten over de woonomgeving is men welkom in het Wijkservicecentrum. Bij de afdeling Burgerzaken kan men terecht voor paspoorten, rijbewijs, aangifte geboorte of het voltrekken van een huwelijk. Het Wijkservicecentrum werkt ook samen met verschillende welzijnsinstellingen. Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/vleutendemeern.

Bewoners en bezoekers kunnen tijdens de informatiemarkt de sfeer proeven van de wijk, kennis maken met het Wijkservicecentrum en natuurlijk in gesprek raken met nieuwe en oude bewoners van de wijk. U bent van harte welkom.

Noot voor de media:
Hierbij nodigen wij u van harte uit om de informatiemarkt te bezoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annette Westbroek, communicatiebureau, 030 - 286 1618 of 286 92 02.

|Postbus 16200 |
|                                  |3500 CE  UTRECHT                           |
|                                  |Telefoon: (030) 286 11 32                  |
|                                  |Fax: (030) 286 11 43                       |
|                                  |Internet: www.utrecht.nl                   |

---- --