Nationale en internationalemasters of hiphop & soul in Nighttown

Nighttown Rotterdam

Opgezwolle in Nighttown

ZATERDAG 13 MEI:
OPGEZWOLLE
+ SUPPORT: TYPHOON

Voor alle 'tjappies', 'mammies' en anderen komt Opgezwolle hun nummers spitten in Nighttown! Uit de Overijsselse provinciehoofdstad, de sterkste Nederlandstalige hiphop die je maar kunt bedenken, met vette flows en sterke undergroundachtige beats.

Inmiddels wordt het in eigen beheer uitgebrachte album Spuugdingen op de mic, uit 2001, gezien als een ware klassieker. Datzelfde jaar zette de Zwollenaren zichzelf, mede door het behalen van de finale van Grote Prijs van Nederland, op de kaart in het hiphopcircuit. In 2002 zorgde o.a. hun Homegrown-tour langs verschillende podia voor een groeiend aantal fans.

Medio 2002 tekent Opgezwolle hun eerste platencontract bij Topnotch. Eind dat jaar ziet het door middel van coöperatie van de Zwollenaren en de uit Rotterdam afkomstige rapper Duvelduvel, de cd Opgeduveld het levenslicht. Het jaar daarop komt de dubbele studioplaat Vloeistof/Brandstof, uit en zorgt voor nog meer optredens met als hoogtepunten Lowlands, bevrijdingsfestival, huldiging FC Zwolle, Planet Rock en de Topnotch tour met Labelmate Raymzter.

Dit jaar komt Opgezwolle met het nieuwe album Eigen Wereld. Nog steeds de ruimtelijke sound, strak afgewerkte tracks en voorliefde voor het gebruik van live ingespeelde instrumenten. Ook op dit album heldere flows, met maatschappijkritische meningen over onderwerpen zoals de commerciële Tv-cultuur, massaconsumptie, schending van privacy en politiegeweld. Van wereldpolitiek naar politiek op lokaal niveau tot persoonlijke verhalen, de twee MC's klinken oprecht. Ook de beatswitches binnen nummers, naadloze overgangen tussen nummers en subtiele geluidseffecten, zorgen voor een luisterervaring die je minstens één keer met een goede koptelefoon moet beleven. En dan hebben we het nog niet eens over het beleven van een liveshow!

Opgezwolle heeft niet bepaald stil gezeten de afgelopen jaren. Tijdens hun optreden in Nighttown zullen zij ook zeker voor beweging zorgen!

Za 13.05 Opgezwolle + support: Typhoon
Zaal open 20.00 uur
Aanvang 21.00 uur
EUR 12,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap

Voorverkoop bij TSN, Velvet, Plato, Nighttown Café

www.nighttown.nl / http://www.opgezwolle.nl/

---