Politie Zeeland


---

O-1929-2006 Onder invloed op de brommer
Rond 23.25 uur gisteravond troffen surveillerende agenten in de Ankerweg in Burgh Haamstede een dronken man op een snorfiets.
Hij reed nogal slingerend over de weg. Hierop hebben de agenten hem, een 63-jarige man uit Burgh Haamstede, staande gehouden. Van de man werd een blaastest gevorderd. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man was in het bezit van een rijbewijs, dat is nu ingevorderd. Ook kreeg de man een bekeuring mee naar huis.

R-1930-2006 Onder invloed in de auto
Omstreeks 00.10 uur vannacht werd een 48-jarige man uit Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de Nieuwstraat in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Van de man is geprobeerd een blaastest af te nemen, maar dit mislukte, omdat de man op het blaaspijpje begon te zuigen i.p.v. te blazen. Omdat er toch een testresultaat moest komen is van de man, door een dokter, een bloedproef afgenomen. Hiervan is de uitslag nog niet bekend. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

In Kapelle, op de Braanjenweg, werd omstreeks 00.26 uur vannacht een 35-jarige man uit Yerseke betrapt op het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de weg en werd stilgezet door surveillerende agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-1931-2006 Aangehouden wegens vernieling
Op de Oude Vlissingseweg in Middelburg werden vannacht rond 00.54 uur vier jongens aangehouden door bewoners van de Oude Vlissingseweg.
De bewoners hoorden dat er buiten vernielingen werdn gepleegd en zijn gaan kijken. Precies op dat moment kwamen de vier jongens langsgefietst en reden zo in de armen van de getuigen. Zij zijn overgedragen aan de Zeeuwse politie die de jongens heeft overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben de jongens alle vier een verklaring afgelegd. Twee van de jongens (van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Middelburg en Oost Souburg) bleken geen vernielingen te hebben gepleegd. Alle schade komt op het conto van twee andere jongens (van 15 en 16 jaar uit Middelburg en Oost Souburg) die van diverse geparkeerde auto's de buitenspiegels hebben afgetrapt. Zij worden vermoedelijk doorgestuurd naar Bureau Halt om hun straf te ondergaan.

Z-1932-2006 Aangehouden wegens belediging
Omstreeks 02.30 uur vannacht stonden surveillerende agenten in de Nieuwstraat in Terneuzen.
Er kwamen een aantal jongens langs waarvan eentje het nodig vond om de toezichthoudende agenten te beledigen, hierop liep hij verder en liet hij zijn broek zakken, waarop hij zijn achterste toonde. De jongen rende hierna hard weg. Na een korte achtervolging kon hij, een 21-jarige man uit de gemeente Terneuzen, worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en openbare schennis.


---- --