Ingezonden persbericht


Persbericht

Larense scholen over de Larense School
Een tentoonstelling door kinderen gemaakt!

In Larense scholen over de Larense School tonen Larense scholieren hoe zij vinden dat een tentoonstelling eruit moet zien. Als onderdeel van de jubileumtentoonstelling Singer Laren Live! (14 mei t/m 27 augustus) hebben 11 kinderen van 4 Larense basisscholen zelf een tentoonstelling samengesteld.

De jonge tentoonstellingsmakers komen uit groep 7 en 8 en hebben maar liefst 9 maanden intensief aan het project gewerkt. Onder begeleiding van vormgever Berry Slok, educatief medewerker Roos Langendorff van Singer Laren en stagiaire Kim Ravers hebben de kinderen diverse tentoonstellingen in het land bezocht om kennis te maken met de verschillende manieren van tentoonstellen.

Ook hebben ze zich grondig verdiept in de Larense School d.m.v. bezoeken aan de Historische kring Laren en het plaatselijk café Het Bonte Paard, interviews afgenomen bij inwoners van Laren e.d. Met al deze indrukken en informatie hebben de jonge vormgevers een zaal ontworpen die een eigenzinnig, eigentijds en heel verrassend beeld van de Larense School geeft. Bij de tentoonstelling is een door de kinderen zelfgemaakte speurtocht te krijgen.

Rondleidingen door de EigenWijzers
20 mei, 14 juni, 17 juni, 28 juni, 1 juli en 12 juli om 14.00 en 15.00 uur. Laat u rondleiden door de jonge samenstellers!
Tijdens de tentoonstelling die loopt van 14 mei t/m 27 augustus geven de EigenWijzers rondleidingen. Reserveren via de receptie, receptie@singerlaren.nl, 035 539 39 39.

KUS In Singer Laren!

De populaire meidengroep Kus geeft een concert op 13 mei om 14.00 uur in de theaterzaal van Singer Laren. Hierna vindt de speciale kinderopening van de tentoonstelling plaats. Kus bestaat uit Meike, Anouk, Monique en Fleur en is na hun debuutsingel 'Lekker Ding' razend populair bij de jeugd. Kaarten te bestellen bij de theaterkassa 035 539 39 33.

Samenstellers tentoonstelling
Maaike van Straten, Annetje de Groot, Jeroen Majoor, Kylian Krijnen, Openbare Basisschool de Ploeg Emma Hilhorst, Linda de Valk, Robbert Jonkhart, Basisschool de Binkhorst Anne Kuhn, Marc van 't Hoff, Sophia Toebosch, Gooische School Carline Alvarez, Larense Montessorischool

Begeleiders
Roos Langendorff, educatie Singer Laren, Berry Slok, vormgever, Kim Ravers, stagiaire
---

Voor de redactie: voor informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Martine Willekens, mwillekens@singerlaren.nl, 035-539 39 35 of Saskia Bekke, SBekke@singerlaren.nl, 035 - 539 39 50 of Roos Langendorff, educatie@singerlaren.nl, 035 539 39 45