Gemeente Coevorden

Collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds en eigen kas

Dit jaar wordt van 14 mei t/m 20 mei aanstaande de Anjeractie gehouden. Het is de jaarlijkse college voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. De collecte vindt al voor de 61e keer plaats.

Graag nodigen wij alle culturele verenigingen en verenigingen op het gebied van natuurbehoud uit om actief aan deze college deel te nemen. En dat hoeft niet voor niks. Van de opbrengst mag de vereniging namelijk 1/3 in de eigen kas stoppen. De rest van de opbrengst komt ten goede aan allerlei projecten op cultureel gebied in Drenthe. Dus hoe hoger de opbrengst in Drenthe, des te meer geld er te verdelen valt. Vorig jaar heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe een paar honderd subsidies verstrekt voor allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in onze provincie. Hiermee was een totaal bedrag van circa EUR 300.000,- gemoeid. Ook verschillende projecten uit onze gemeente vielen in de prijzen.

Verenigingen die belangstelling hebben voor de collecte kunnen zich aanmelden tot 5 mei aanstaande bij de coördinator van de Anjeractie in onze gemeente, mevrouw J. Olsman, tel. 0524-598 520.