Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

2/5/2006 - Anjerloterij Limburg 2006.

Op zondag 14 mei 2006, start in alle 47 Limburgse gemeenten de verkoopcampagne van de jaarlijkse Anjerloterij Limburg. Ook dit jaar zullen weer duizenden verenigingsmensen, door heel Limburg, in hun eigen omgeving de loten van de Anjerloterij Limburg 2006 te koop aanbieden.

De prijs per lot bedraagt dit jaar wederom 1,-. Van elk verkocht lot mag de verkopende vereniging zelf 1/3 deel oftewel 0,35 behouden voor de verenigingskas. De overige 2/3 - aangevuld met een bijdrage uit het budget van het landelijke bureau - is bestemd voor zowel culturele initiatieven als initiatieven gericht op natuurbehoud binnen onze eigen regio. In onze provincie werd in 2005 ruim

500.000 aan subsidie toegekend. Ook voor 2006 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg een jaarbudget van ruim 500.000. De hoogte van dit budget wordt bepaald door de bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds en door de opbrengst van de jaarlijkse Anjerloterij.

In 2005 werden bijna 153.000 loten verkocht. Voor 2006 rekent het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg nadrukkelijk op een stijging van de lotenverkoop.

Ook dit jaar zijn er weer 100 aantrekkelijke prijzen te winnen, die zoveel mogelijk zijn aangepast aan de doelstellingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. De hoofdprijs is een droomreis ter waarde van 10.000,-. Verder zijn er te winnen cultuurreizen naar de Europese culturele hoofdstad, naar Londen en naar Parijs. Andere prijzen zijn culturele arrangementen, waardevolle theaterbonnen en 45 Anjerprijzen, dit jaar in de vorm van een zilveren ring met briljantjes van ontwerpster/edelsmid Merle Anderson uit Maastricht.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, dat de Anjerloterij verzorgt, is samen met de 11 andere regionale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds hét cultuurfonds voor Nederland. Zij subsidiëren projecten op cultureel gebied in brede zin: muziek, theater, letteren, beeldende kunst, monumentenzorg, kunst- en cultuureducatie, wetenschap en natuurbehoud.

Als de financiële middelen stijgen, kunnen nog meer projecten gesteund worden! Uw steun door het kopen van loten van de Anjerloterij is dan ook onmisbaar voor het functioneren van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en daarmee voor het behoud van onze eigen Limburgse cultuur in al haar facetten.