Geef honingbijen voor moederdag

Stichting heifer

Ekwiya.jpg

Zondag 14 mei is het moederdag. Via de stichting Heifer Nederland kun je een bijenkast cadeau geven aan een arme moeder in Ghana. De opbrengst van één bijenkast levert haar voldoende geld op om een kind een jaar naar school te laten gaan.

Op het platteland van Ghana kunnen moeders hun kinderen hooguit twee keer per dag wat maïspap te eten geven. Er is onvoldoende voedsel en geen geld om kinderen naar school te sturen. Gelukkig krijgen 180 moeders de kans om hun kinderen een betere toekomst te geven. Zij krijgen van Heifer bijenkasten en een imkeropleiding.

Honing is erg populair in Ghana. Het land importeert dure suiker en honing is hiervoor een betaalbaar alternatief. Hierdoor kunnen de moeders een goed inkomen verdienen met de verkoop van honing. Ook bijenwas is een populair product, het wordt verwerkt in kaarsen en crèmes. Bovendien bestuiven bijen de planten en bomen in de moestuin. Dit levert een dubbele groente- en fruitoogst op!

Iedere moeder geeft op haar beurt een bijenkast en kennis door aan een volgende moeder. Zo gaat de gift van moeder tot moeder. Hun kinderen kunnen naar school en leren lezen, schrijven en rekenen. En krijgen zo uitzicht op een beter bestaan.

Een bijenkast, inclusief imkeropleiding en gereedschap kost 35 euro. Als je een bijenkast voor moederdag geeft, kun je bij Heifer een moederdagkaart aanvragen voor je eigen moeder. In de kaart wordt uitgelegd dat het cadeau naar een moeder Ghana gaat. Wie aan de late kant is, kan via www.doneereendier.nl een moederdag giftcertificaat downloaden.

Heifer heeft internationaal ruim zestig jaar ervaring met kleinschalige veeteeltprojecten. Meer dan veertien miljoen gezinnen werden geholpen met allerlei soorten dieren en training. Ieder gezin dat een dier ontvangt, geeft een eerstgeboren jong door aan een volgend gezin. Heifer Nederland is actief in Afrika en Oost-Europa en bestaat sinds 1999.


-EINDE PERSBERICHT-