Stad Brussel


Dring Dring 2006 - Hang cultuur aan je stuur

Traditiegetrouw nodigt het College van de Stad Brussel U uit om massaal deel te nemen aan Dring Dring om het fietszadel te bestijgen tijdens de week van 14 tot 19 mei.

Op het programma van 2006 staat een nieuw thema: hang cultuur aan je stuur ». Met de fiets naar de cinema, het theater of een concert gaan, onze stad en haar rijk patrimonium peddelend ontdekken . wij vragen U om deze uitdagende ervaring aan te gaan. U zal eveneens ontdekken dat meerdere plaatsen onlangs werden uitgerust met fietsstallingen, met als doelstelling ze te veralgemenen.

Vrijdag 19 mei : « per fiets naar het werk »

Vanaf 7 uur s morgens onthalen verschillende ontbijtpunten de fietsers, waarvan 3 in Brussel-stad (Louizalaan/Baillystraat, Haachtsesteenweg/Houtweg, De Brouckèreplein).

Gedurende de middagpauze worden u twee fietstochtjes voorgesteld :
1. één in het centrum van de Stad, vertrek om 12u 15 aan het Stadhuis en lunch om 13U rond de kiosk van het Koninklijk Park.
2. de andere vertrekt om 12u 30 van het depot van de MIVB te Haren waar wij bij de fietsers van Evere zullen aansluiten voor een gezamenlijke tocht, met lunch rond 13 u in het Sportief Centrum van Evere.

Belegde broodjes en drankjes worden door de Stad gratis aangeboden aan de deelnemers, met voorrang aan degenen die zich ingeschreven hebben, hetzij per e-mail op fiets@brucity.be of per telefoon op 02 279 31 81, en dit ten laatste op 12 mei.

De deelname aan het Dring Dring fietstochtje word als werktijd beschouwd.

Andere activiteiten zijn tijdens de week voorzien, meer bepaald :
1. zondag 14 mei : gezinsafspraak in het Jubelpark om de talrijke stands te ontdekken (verkoop van nieuwe fietsen in promotie en tweedehandsfietsen, gravering, technische controle, leren fietsen in het verkeerspark, cultureel dorp, gegidste fietstochten om culturen te ontdekken)

2. woensdag 17 mei : « met de fiets naar school »

Het volledige programma van « Dring Dring 2006 » ligt ter beschikking bij de dienst Milieuraadgeving (' 02 279 31 81) of op de website www.provelo.be

Kom talrijk aan deze fietsactiviteiten !