Gemeente Weert

9 mei 2006

Anjerloterij binnenkort van start in Weert

In alle 47 Limburgse gemeenten, dus ook in Weert, start op zondag 14 mei de verkoopcampagne van de jaarlijkse Anjerloterij Limburg. Ook dit jaar zullen weer duizenden verenigingsmensen in hun eigen omgeving de loten van de Anjerloterij te koop aanbieden. In Weert zullen 17 lotenverkopende verenigingen in totaal 8310 loten proberen te verkopen. U kunt ze helpen door loten te kopen!

De prijs per lot bedraagt dit jaar E 1,-. Van elk verkocht lot mag de verkopende vereniging zelf 1/3 deel oftewel E 0,35 behouden voor de verenigingskas. De overige 2/3 - aangevuld met een bijdrage uit het budget van het landelijke bureau - is bestemd voor zowel culturele initiatieven als initiatieven gericht op natuurbehoud binnen onze eigen regio. In Limburg werd in 2005 ruim E 500.000,- aan subsidie toegekend. Toen werden bijna 153.000 loten verkocht. Voor 2006 rekent het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg op een stijging van de lotenverkoop.

Prijzen
Ook dit jaar zijn er weer 100 aantrekkelijke prijzen te winnen, die zoveel mogelijk zijn aangepast aan de doelstellingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. De hoofdprijs is een droomreis ter waarde van E 10.000,-. Verder zijn er te winnen cultuurreizen naar de Europese culturele hoofdstad, Londen en Parijs. Voorts waardevolle theaterbonnen, diverse dagtochten en 45 Anjerprijzen, dit jaar in de vorm van een zilveren ring met briljantjes van ontwerpster/edelsmid Merle Anderson uit Maastricht

Projecten steunen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, dat de Anjerloterij verzorgt, is samen met de 11 andere regionale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds hét cultuurfonds voor Nederland. Zij subsidiëren projecten op cultureel gebied in brede zin: muziek, theater, letteren, beeldende kunst, monumentenzorg, kunst- en cultuureducatie, wetenschap en natuurbehoud.

Als de financiële middelen stijgen, kunnen nog meer projecten gesteund worden! Uw steun door het kopen van loten van de Anjerloterij is dan ook onmisbaar voor het functioneren van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en daarmee voor het behoud van onze eigen Limburgse cultuur in al haar facetten.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2006.083 FS


---- --