GroenLinks

Bazaar: Words are louder than a Bomb

9 mei 2006

Words Are Louder Than A Bomb. De Bazaar over democratisering en vrijheid in het Midden-Oosten is terug. Zondag 14 mei 2006, Melkweg Amsterdam.

In Nederland is er veel debat over het Midden-Oosten en de islam. Helaas is er weinig nuance en zijn er veel taboes. Dat merkte de WRR toen zij een rapport publiceerden met een genuanceerde visie op de islam. Dat was een onwelkome boodschap, en er werd meteen geprobeerd de WRR de mond te snoeren. In Nederland is er nauwelijks ruimte voor dialoog met de islamitische wereld. Velen zijn blind voor de veranderingen die daar plaatsvinden. Dat frustreert de hoognodige hervormingen in het instabiele Midden-Oosten. We moeten juist oog hebben voor mensen in de regio die vaak hun leven wagen voor verandering. Die mensen verdienen onze steun.

Wij willen de dynamiek laten zien die er wel degelijk is in de regio en binnen de islam. Taboes zullen worden geslecht op de Bazaar over democratisering in het Midden-Oosten op 14 mei a.s. Wie durft? We spreken openhartig over en met de WRR en met voormalig adviseur van Solana Alastair Crooke, we treden in discussie met de plaatsvervangend Ambassadeur van de V.S., en we laten mensen uit de regio aan het woord, zoals het Omaanse parlementslid Thuwayba al Barwani, die zich inzet voor democratie en vrouwenrechten in het Midden-Oosten. Femke Halsema zal de Bazaar openen.

De Bazaar is een samenwerkingsverband van GroenLinks, Hivos, IKV en Pax Christi. Zie voor meer informatie
www.democratiseringinhetmiddenoosten.nl

«