Ingezonden persbericht




-----------------------
Amsterdam, 16 januari 2006

Hét wijntijdschrift voor liefhebber en professional

EVENEMENT ONTDEK DE WIJNEN UIT DE NIEUWE WERELD IN NOORDWIJK

Op zondag 14 mei 2006 organiseert Perswijn al weer voor de vierde keer dit unieke evenement. Na Amsterdam en Amersfoort zal dit jaar het Palace Hotel in Noordwijk het decor vormen van deze inmiddels grootste ontdekkingsreis naar de wijnlanden van "De Nieuwe Wereld".

Door de voortdurende nieuwe ontwikkelingen valt er nog steeds veel te ontdekken op dit gebied en blijven deze proeverijen uitdagend en verrassend. Ook dit jaar zullen er over de 250 wijnen van meer dan 50 bekende en minder bekende producenten van over de gehele wereld te proeven zijn! Met prachtige wijnen op de proeftafels zullen de vele landen uit de Nieuwe Wereld hun groeiende positie op de markt weer eens benadrukken.

Dat deze wijnen steeds populairder worden blijkt wel uit de cijfers: 25% van onze nationale wijnconsumptie. Ook nu weer wordt het een prachtige overzichtsproeverij, met veel nieuws en verrassingen voor zowel de wijnliefhebber als het vakpubliek. Kortom . . . een mondiale wijnreis in één dag!

De vorige drie edities van "Ontdek de Nieuwe Wereld" trokken meer dan 800 bezoekers. Deze locatie biedt ruimte voor nog meer liefhebbers en vakmensen.

De entreeprijs voor de prDe entreeprijs voor de proeverij bedraagt E 14,50. Vakpubliek krijgt middels voorintekening gratis toegang. Naast de entreeprijs is het mogelijk om tegen een meerprijs speciale proeverijen en masterclasses bij te wonen. Deze laatste worden door de producent zelf gegeven.

Geheel in de trant van dit evenement presenteert de Patron Cuisinier van Restaurant Chatillon, Pascal Jalhaij een speciale lunch die uit 8 gerechten bestaat. Chef Marco de Wildt van Brasserie En Lounge Circle zal een diner van 4 gerechten presenteren. Altijd grensverleggend en op zoek naar nieuwe uitdagingen laten zij u op geheel eigen wijze kennis maken met hun culinaire visie op "De Nieuwe Wereld". Beide chefs stemmen de gerechten af op de hiervoor geselecteerde wijnen die door de deelnemende importeurs worden geleverd. Meldt u tijdig aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Plaats : Palace Hotel te Noordwijk
Datum : 14 mei 2006
Tijd : 12.00 - 17.30 uur
Entreeprijs : E 14,50
Het is aan te raden bijtijds te komen i.v.m. de drukte. Tegen gereduceerd tarief is er betaalde parkeergelegenheid onder het hotel. Met het openbaar vervoer is het hotel te bereiken met buslijn 40 vanaf Station Leiden.

"Ontdek de Nieuwe Wereld" wordt georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn en de restaurantgids GaultMillau Nederland. PersWijn is met een oplage van 13.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux. Data overige proeverijen:

. Rosé aan Zee 17 - 18 juni 2006 Beachclub De Oase te Scheveningen
. Klassiek Europa 22 oktober 2006 The Grand te Amsterdam
. Champagne aan Zee 19 november 2006

Persbericht

"Ontdek de Nieuwe Wereld"

Zondag 14 mei 2006
Palace Hotel - Noordwijk

Inlichtingen :

Uitgeverij De Wijnpers

André Sauerbier Greet Fraterman- de Waal

Mobiel 06.45 010 718 E greet@wijnpers.nl
Fax (31)70 - 306 12 98
E andre@wijnpers.nl


---- --