Ingezonden persbericht


Persbericht

Wandelen langs Hollandse Plassen en door mooiste plek van Zuid-Holland op Moederdag

De vierde en laatste wandeling in de voorjaarscyclus van deWandelclub.nl leidt ons door het Hollands Plassengebied. Op 14 mei (moederdag) wordt gestart bij Dekker te Warmond waar de deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 10 of 24 kilometer. De korte tocht loopt door de Zwanburgerpolder die onlangs werd uitgeroepen tot de mooiste plek van Zuid-Holland. De lange tocht loopt rondom de Kaag. De tochten zijn met zorg uitgezet en nagelopen door de vrijwilligers van deWandelclub.nl. Het wuivende riet langs de kant, vissers geduldig wachtend op beet en de uitgestrekte weilanden met grazende koeien aan de andere zijde. Het is toch een heerlijke gedachte om in zo'n ambiance te mogen wandelen. Deze wandelingen zijn natuurlijk een doel op zich maar ook een uitstekende voorbereiding op bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse.

Starttijd: tussen 9.00 en 13.00 uur.
Start- en eindlocatie: Dekker Warmond, Veerpolder 14, Warmond Afstanden: 10 en 24 kilometer.

Inschrijven bij voorkeur vooraf via de website of terplaatse. U ontvangt dan de routebeschrijving en een gratis consumptie. Kijk voor meer informatie op www.dewandelclub.nl.

DeWandelclub.nl, Sportief Wandelen met DeWandelclub.nl in het Westen van Nederland Met het voorjaar in zicht is DeWandelclub.nl opgericht. De nieuwbakken club richt zich op het organiseren van wandelingen voor sportief wandelaars en nordic walkers in de Randstad. DeWandelclub.nl wil daarmee laten zien dat ook in Zuid-Holland mooie wandelgebieden te vinden zijn. Er staan twee reeksen van vier wandelingen op het programma, een in het voorjaar en een in het najaar met een groots wandelevenement voor vrouwen als afsluiting. Tijdens iedere wandeling kan gekozen worden uit 10 en 20 km. De eerste cyclus bestaat uit vier wandeltochten. Tijdens iedere wandeling staat een typisch stukje Holland centraal. Zo wordt gestart in de Katwijkse en Wassenaarse duinen en op het strand, waarna flink doorstappend het Land van Wijk en Wouden (het schone Zoeterwoude en Stompwijk) wordt bekeken. Op 7 mei staan de bollenvelden volop in bloei en is restaurant De Nachtegaal in Lisse de logische startlocatie. De voorjaarsreeks wordt gecompleteerd met een rondgang in het Hollands Plassengebied (De Kaag). In september wordt nog een viertal wandeltochten georganiseerd, waarna het wandeljaar op zondag 8 oktober wordt afgesloten met de Ladies Walk, een groots sportief-wandelevenement voor vrouwen in de omgeving van Leiden.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie of bijpassend fotomateriaal kunt u een e-mail sturen naar info@dewandelclub.nl of kijken op www.dewandelclub.nl.


---- --