Nighttown Rotterdam

ZONDAG 14 MEI:

TRIBUTE TO NOTHING (UK)

SUPPORT: EMBRACE FIRE + DIVIDEDBYHEARTS

Op zondag 14 mei speelt Tribute to Nothing tijdens Rockinfuus in het Theater. De oprichters van de band, broertjes Ben, Jim en Samuel Turner zijn 10 jaar geleden begonnen met het spelen van liveshows en al snel sleepten ze een contract binnen. Hun stijl van hyperactieve gitaar punk, of skatecore, is ondertussen geëvolueerd in een meer volwassen geluid van gedurfde hardcore en rock'n'roll.

Tribute to Nothing bestaat uit Samuel (gitaar/zang), Kris: (gitaar/zang), Jim (basgitaar/zang), en Ben (drums). Ben, Jim en Sam zijn in 1992 in Worcester gestart, maar al snel kregen ze optredens aangeboden in Londen. Daar werden ze ontdekt door Martyn Goodacre, fotograaf van N.M.E. en baas van punklabel Kinglake. Hij zorgde ervoor dat de eerste single Office Jobs werd uitgebracht. Al snel volgden er meer singles en bood John Peel de jongens een BBC Radio 1 session aan.

GO! DISCS, onderdeel van label Polygram, toonde interesse in de band en bood ze een contract aan. Hun debuutsingle bij GO!, Can't Get Up, werd single van de week op de Evening Sessions van BBC Radio 1. Ook de daarop volgende singles werden een succes en toen Polygram in 1997 besloot GO! op te heffen besloot Tribute to Nothing een gewaagde stap te nemen door hun eigen label te beginnen. LOCKJAW RECORDS was het resultaat.

De band bleef zich in die tijd in een enorm tempo verbeteren en ook op hun eigen label ging het succes van Tribute to Nothing door en hun debuutalbum Wrench werd met positieve kritiek overladen. Hun tweede album, This Is Freedom?, reflecteert hun afschuw voor het systeem en gaat over eenzaamheid en verraad.

Na een pauze van 18 maanden brachten ze 50,000 Watts of Goodwill uit en werd vriend Kris Stammer als extra gitarist bij TTN gerekruteerd. Een tour en hun vierde album Act Without Words volgden. En dan nu op de planken bij Nighttown, Tribute To Nothing!

De jonge jongens van DividedByHearts verpakken hun emo/indierock in een aanstekelijke en intense liveshow. Embrace Fire bestaat uit ex-bandleden van Face Tomorrow, Springrain en Raise Kain en zijn er met hun jarenlange ervaring helemaal klaar voor om hun kunsten, dit keer in een ander jasje, weer te vertonen.

ZO 14.05 Tribute to Nothing (US) + support: Embrace Fire + DividedByHearts

Zaal open 20.00 uur / Aanvang 21.00 uur

EUR 7,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap

Voorverkoop bij ticketservice.nl, Plato, Velvet, en Nighttown Café

www.nighttown.nl / www.tributetonothing.com / www.lockjawrecords.co.uk


---