Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 14-05-2006

Belediging

DOORN- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij beledigende taal had uitgesproken naar agenten. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat mogelijk een man van een bankje was gevallen aan de Dorpsstraat. Agenten troffen hier een 45-jarige inwoner van Doorn aan. De man was niet gevallen en begon direct vervelend te doen tegen de agenten. De man bleef de agenten beledigen en hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed

RHENEN- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 19.50 uur werd de man gecontroleerd op de Herenstraat en hij bleek te hebben gedronken. De 44-jarige man uit Rhenen blies op het bureau 690 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Bekeuring voor brand

DOORN- Op zaterdagavond kregen jongeren een bekeuring omdat ze een vuurtje hadden gestookt. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een vuurtje werd gestookt nabij de Leersumsestraatweg. Agenten zagen ter plaatse inderdaad een behoorlijk vuur. Bij het zien van de agenten rende een aantal jongeren hard weg. 5 jongens, gegevens niet bekend, werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

LANGBROEK- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 03.10 uur werd de man gecontroleerd op de Kerkeland en hij bleek te hebben gedronken. De 23-jarige man uit Langbroek blies op het bureau 785 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Weigeren uit te stappen
LANGBROEK- Op zaterdagochtend weigerde een bestuurder van een landbouwvoertuig uit te stappen. Omstreeks 08.05 uur zagen agenten een langbouwtrekker rijden over de Doornseweg. Omdat landbouwvoertuigen niet zijn toegestaan op deze weg werd de man aangesproken door de agenten. De agenten vroegen naar zijn gegevens maar de 33-jarige man weigerde uit zijn trekker te komen en zijn naam op te geven. De enig aandringen stapte de man toch uit zijn trekker maar kon zich niet legitimeren. De man moest mee naar het bureau maar wilde nu weer in zijn trekker stappen omdat hij die niet onbeheerd wilde achterlaten. Hierop werd de man door agenten vastgepakt en overgebracht naar het bureau. Zijn trekker bleef achter.