Politieberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 14-05-2006

Fietsers botsen

AMERSFOORT- Op vrijdagavond raakte een fietser gewond na een botsing. Omstreeks 23.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Amersfoort over de Laan van Duurzaamheid. Hij kwam hier in botsing met een onbekend gebleven fietser. De jongen kwam ten val en liep vermoedelijk een gebroken oogkas op en een gebroken kaak. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren onder nummer 0900-8844; Eemland zuid.

Zakkenroller aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een zakkenroller aangehouden. Omstreeks 22.45 uur bemerkte een vrouw (gegevens onbekend) dat een 20-jarige man op het Stationsplein een beurs probeerde te stelen. De politie werd gewaarschuwd en de man uit Tilburg kon worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Wapen aangetroffen

LEUSDEN- Op vrijdagmiddag werd een wapen aangetroffen in een woning. Na een anonieme melding dat er een wapen in een woning zou liggen aan de Kuperssingel ging de politie poolshoogte nemen. In de woning werd een alarmpistool aangetroffen en een kruisboog. De 44-jarige man uit Leusden werd aangehouden en voor verhoor overbracht naar het politiebureau.

Gewond na val

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend raakte een man gewond na een val. Naar aanleiding hiervan werden 6 verdachten aangehouden. Omstreeks 07.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten in een woning aan de Van Randwijcklaan. Ter plaatse troffen de agenten een 32-jarige man aan. Hij was gewond omdat hij een val had gemaakt van enkele meters. De man werd vervoerd naar het politiebureau. In totaal werden 6 verdachten aangehouden in de leeftijd van 23 to 29 jaar afkomstig van Maarssen, Arnhem en Amersfoort. Het is nog onbekend hoe de man is gevallen en waarom de ruzie was in de woning.