1e persbericht van zondag 14 mei 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 14-05-2006

Eindhoven: Fietster gewond na botsing met autoportier

Een 30-jarige Eindhovense vrouw is zaterdag om 19.50 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Jasonstraat. De vrouw reed tegen een autoportier dat door de 21-jarige Eindhovense automobiliste werd geopend om uit te stappen. De fietster is met een hoofdwond in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Politie houdt vijf mannen aan na vechtpartij

De politie heeft zondag om 1.35 uur op de Dommelstraat vijf mannen aangehouden. Zij zouden in een horecazaak aan de Dommelstraat gevochten hebben met enkele portiers. Dat gebeurde nadat ze niet werden toegelaten in de horecagelegenheid. Enkele portiers waren bij de vechtpartij gewond geraakt. De vijf mannen, 24, 39, 42, 44 en 45 jaar uit Uden, Oss en Heesch, zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt alcoholcontrole

De politie heeft zaterdag vanaf 22.00 uur tot zondagmorgen 7.00 uur op de John F. Kennedylaan een alcoholcontrole gehouden. 570 verkeersdeelnemers moesten blazen. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken. Drie van hen kregen een boete, tegen drie wordt proces-verbaal opgemaakt en van een wordt de uitslag van de bloedproef afgewacht. Er zijn drie rijbewijzen ingenomen.

Daarnaast werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor defecte verlichting, vier voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat en zeven voor het niet (juist) dragen van de helm.

Best: Politie ruimt hennepkwekerij

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in een loods aan de Oirschotseweg een grote hennepkwekerij geruimd. De kwekerij werd ontdekt na een melding over een inbraak in de loods. In twee ruimtes stonden in totaal 4441 planten. Deze en de apparatuur zijn in beslag genomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Deurne: Automobilist rijdt tegen boom

Zondag om 4.25 uur is een 30-jarige automobilist uit Deurne gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nachtegaalweg. De man reed in een bocht in de weg met zijn auto tegen een boom. Hij is met diverse verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Eersel: Politie houdt man aan na bedreiging

De politie heeft zaterdag om 17.45 in Eersel een 36-jarige man uit Katwijk aangehouden. De man was aan de woning van zijn schoonouders in Eersel gekomen en had hen bedreigd met een hamer en een priem. Hij zou in de woning ook met traangas hebben gespoten. De man is ingesloten. Wat de aanleiding van zijn agressief gedrag is, is nog onduidelijk.

Valkenswaard: Politie houdt twee vechtersbazen aan

Op de Luikerweg en de Maastrichterweg zijn zondag rond 3.50 uur een 20-jarige man uit De Mortel en een 19-jarige man uit Gemert aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op de Luikerweg. Daar werd een 19-jarige man uit Valkenswaard geslagen en geschopt. Hij moest voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De verdachten zijn de cel ingegaan.

Valkenswaard: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

De politie heeft zondag om 0.45 uur in Valkenswaard een 36-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had even daarvoor in hun woning in Valkenswaard zijn 40-jarige vrouw mishandeld. Hij had haar geslagen en zij moest voor een behandeling naar het ziekenhuis. De man is ingesloten.