Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT IJSSELSTREEK

VRIJDAG 12 OP ZATERDAG 13 mei 2006

Zutphen Vernielingen Dieserstraat / Halterstraat 12 op13 mei Verschillende bewoners van de Dieserstraat en de Halterstraat deden aaangifte van vernieling van hun auto. In ieder geval werd van een achttal auto's de band lek gestoken met een scherp voorwerp. De daders zijn nog onbekend. De politie stelt een onderzoek en in vraagt getuigen of mensen die ook slachtoffer van een vernieling zijn zich te melden.

Snelheidscontroles Bij een snelheidscontrole op 12 mei op de Voordersteeg werden met behulp van de lasergun 11 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 84 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Ooldselaan in Laren weren die dag ook op snelheid gecontroleerd. Van de 157 auto's die langskwamen reden er 70 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 108 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Ook op de Dortherweg in Epse werd die dag gecontroleerd. Daar reden van de 245 auto's die langskwamen er 107 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 109 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.

Zutphen Inbraak auto 's Gravenhof 12 mei rond 14.10 uur Een getuige zag hoe werd ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond langs de weg. Een ruit werd ingeslagen en een navigatiesysteem werd weggenomen. Toen ze bij een auto een vreemd geluid hoorde ging ze kijken en zag nog net hoe een onbekende man in de auto reikte en het navigatiesysteem wegpakte. De dader is vermoedeljk tussen de 30 en 40 jaar oud, fors postuur, had een lichte huiskleur en donkerblond haar. Hij droeg een korte gele broek. Hij ging er op een fiets vandoor. Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Teuge Hardrijder rijbewijs kwijt Rijksstraatweg 12 mei rond 21.45 uur Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun , werd een 21-jarige automobilist uit Andel bekeurd. Hij reed 137 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan, in totaal dus 57 te hard. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd en er is proces-verbaal opogemaakt.

Zutphen Diefstal auto Rijkenhage 12 mei tussen 19.00 en 23.00 uur De 45-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal van zijn auto, een grijze Mitsubishi Colt met kenteken XX-VL-62. De auto stond nabij de kruising van de Rijkenhage met de Komsteeg en de Berkelsingel.

Twello Rijksstraatweg Hennepkwekerij 12 mei rond 23.15 uur De politie kreeg melding van een mogelijke inbraak in een woning en dat mogelijk de daders nog in de woning waren. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze een geforceerde achterdeur aan. Onderzoek in de woning leverde gaan daders op, maar wel een hennepkwekerij op de slaapkamer. Rond de 400 planten werden direct afgevoerd, evenals de gebruikte materialen zoals lampen. De Nuon werd ingeschakeld omdat ook sprake was van energiediefstal. Op het moment van de ontdekking zijn geen aanhoudingen verricht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Klarenbeek Autoinbreker overlopen Bosweg 13 mei rond 02.54 uur Een buurtbewoonster zag hoe een nog onbekende man probeerde in te breken in een geparkeerde auto. Toen ze hem aanriep ging de man er lopend vandoor in de richting van de voetbalvelden. Het bestelbusje liep braakschade op aan het partier, maar er wordt niets vermist. Getuigen die rond die tijd iets verdachts hebben gezien worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Warnsveld Inbraak school Landweer 13 mei rond 05.00 uur Werd ingebroken in een school aan de Landweer in Warnsveld. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Uit een aantal lokalen werden in totaal 6 beeldschermen en 2 computerskasten weggenomen. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Einde persbericht

---- --