Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK

VRIJDAG 12 OP ZATERDAG 13 mei 2006

Winterswijk Diefstal Dingstraat 12 mei rond 12.00 uur Een 62-jarige Winterswijkse deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. De portemonnee werd in een onbewaakt ogenblik weggenomoen uit haar boodschappenwagen toen ze in een supermarkt boodschappen deed.

Zelhem Diefstal grondkabel Vincent van Goghstraat Tussen 8 en 10 mei IN die periode werd 40 meter grondkabel van een haspel gerold, afgeknipt en weggenomen. De haspel is eigendom van de Nuon, die bezig was met werkzaamheden bij de parkeerplaats van de sporthal aan de Vincent van Goghstraat. Het is al de derde keer in korte tijd dat deze vorm van diefstal plaatsvind. Eerder gebeurde dat 9 maart bij werkzaamheden aan de Keppelseweg in Doetinchem en 3 april aan de Houtmolenstraat in Doetinchem (vanaf een opslagterrein).

Doetinchem Rijden zonder rijbewijs Tollenstraat 12 mei 21.19 uur De politie zag een auto rijden waarvan zowel de bestuurder als de passagier geen gordel droegen. Bij controle bleek de 26-jarige bestuurder uit Zevenaar niet in het bezit van een rijbewijs. Dit rijbewijs was al eerder ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem Inbraak school Bizetlaan 13 mei rond 05.12 uur Werd ingebroken in de school. Hoewel het inbraakalarm wel afging zagen de daders kans in de gauwigheid een beeldscherm en computerkast weg te nemen en er vandoor te gaan.

Gaanderen Verkeersongeval Kerkstraat 12 mei rond 21.42 uur Een 22-jarige motorrijder uit Terborg ging met zijn motor onderuit op de Kerkstraat. Hij botste daarbij tegen een lantaarnpaal. Met o.a. een pijnlijke pols en knie is hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De motor raakte zwaar beschadigd.

Doetinchem Winkeldiefstal Heezenpoort 12 mei 19.30 uur Een 21-jarige vrouw uit Arnhem werd door het winkelpersoneel betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw probeerde vijf paar schoenen weg te nemen. Het lukte de vrouw om met een zelfgemaakt apparaat de beveiligingslabels te verwijderen. Ze is door de politie verhoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde persbericht

---- --