Politieberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 14-05-2006

Onder invloed

UTRECHT- Een 34-jarige man uit Houten is in de nacht van zaterdag 13 mei op zondag 14 mei betrapt op het rijden onder invloed. De politie zag hem omstreeks 03.30 uur over het Zandpad. Hij werd gecontroleerd en moest mee naar het politiebureau. Daar blies de man 510 ug/l. Hij is heengezonden met een bekeuring en een rijverbod van 5 uur.

Auto-inbreker betrapt

VLEUTEN- Op zaterdagavond 13 mei heeft de politie een 18-jarige man uit Vleuten aangehouden aan de Professor Bronkhorstlaan nadat hij in een auto had ingebroken.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens probeerden in te breken in een auto. De eigenaresse was opgevallen dat de binnenverlichting van het voertuig brandde. Op basis van het doorgegeven signalement kon de 18-jarige verdachte al snel worden aangehouden. Op het bureau verklaarde hij dat hij zijn spullen had afgegeven aan een vriend. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.Tegen de aangehouden verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker op heterdaad betrapt

UTRECHT- Op zaterdagavond rond 22.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Bosboomstraat. Ter plekke aangekomen, bleek dat een raam was vernield. De dader zou zich volgens getuigen nog in de woning bevinden. Nadat een politieagent via een openstaand raam naar binnen was geklommen, kon de 19-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden. Bij fouillering bleek de man goederen bij zich te hebben die hij vermoedelijk uit de woning had meegenomen. De Utrechter is naar het politiebureau overgebracht, waar hij is ingesloten.

Racefiets tegen autoportier

UTRECHT- Op zaterdagmiddag kreeg de politie rond 17.15 uur een melding binnen dat er een ongeval had plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser op de Vechtdijk. Ter plaatse bleek dat een 38-jarige man uit Utrecht het portier van zijn geparkeerde auto had geopend. Hierbij zag hij een 33-jarige Utrechter op een racefiets over het hoofd. De fietser reed in volle vaart tegen het portier aan. Hierop kwam de hij met zijn schouder tegen het autodeur en kwam ten val. Zowel de racefiets als het autoportier bleken schade te hebben opgelopen. De racefietser kwam er zonder letsel vanaf. De betrokkenen hebben ter plaatse het ongeval afgehandeld.

Beroving met geweld in park

UTRECHT- In de vroege ochtend van vrijdag 12 mei is een 24-jarige inwoner van Utrecht met geweld beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Rond 05.45 uur fietste de man door het Wilhelminapark toen hij door drie jongens staande werd gehouden. Hierop werd hij bedreigd met een wapen en zelfs bespoten met vermoedelijk pepperspray. Bovendien kreeg hij een aantal trappen op zijn hoofd. Hij heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met 0900-8844; Paardenveld.

Meisje mishandeld

UTRECHT- De politie heeft op vrijdagavond 12 mei een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden nadat hij een meisje op de Gasperilaan had mishandeld. Rond 16.15 uur schopte de jongen een 13-jarige meisje uit Utrecht en sloeg haar in het gezicht. Een buurtbewoner zag dit gebeuren en snelde te hulp, waarop de verdachte weg is gegaan. Het meisje deed later aangifte. De reden van de mishandeling is vooralsnog niet bekend. De jongen is buiten heterdaad aangehouden en moest mee naar het politiebureau.

Omstanders overmeesteren autokraker

UTRECHT- Op vrijdagavond rond 22.19 uur kreeg de politie een melding binnen dat omstanders een auto-inbreker hadden aangehouden op de Oosterkade. Ter plekke aangekomen trof de politie op het hoekje van de Gansstraat een vijftal mensen bovenop een man aan die op zijn rug op het fietspad lag. Zij hadden gezien dat de man met zijn elleboog een autoruit had ingeslagen. Politieagenten hebben de man overgenomen en meegenomen naar het politiebureau.

Vernieling ruiten

UTRECHT- Op vrijdagavond 12 mei heeft de politie om 23.10 uur vier jongens uit Utrecht aangehouden omdat zij diverse ruiten van een anti-kraak pand aan de Everart Meijsterlaan hadden ingegooid. Een getuige had glasgerinkel gehoord en zag de vier Utrechters in de leeftijd van 16 en 17 jaar wegrennen. De toegesnelde politie kon de jongens vervolgens aanhouden op de Kanaalweg. Zij mochten mee naar bureau waar zij zijn verhoord.

Met mes gestoken

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een 30-jarige man uit Utrecht zonder duidelijke aanleiding met een mes in zijn gezicht en hand gestoken op de Koningin Wilhelminalaan. Het slachtoffer gaf de toegesnelde politieagenten aan dat de verdachte het park Transwijk was ingegaan. Hierop zette de politie het gehele park af en ging zowel in het park als de directe omgeving op zoek. De verdachte bleek zich kort daarop te bevinden op de Amerikalaan. Daar werd de 38-jarige inwoner van Utrecht, die onder invloed van verdovende middelen bleek te zijn, aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het hoofdbureau alwaar hij werd ingesloten.