Politieberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 14-05-2006

Aangereden

WOERDEN- Op zaterdagmiddag raakte een meisje gewond na een aanrijding. Omstreeks 12.20 uur reed een 10-jarige meisje uit Woerden over de Houttuinlaan. Ter hoogte van de Polanerbaan verkeek ze zich op een naderende personenauto die bestuurd werd door een 80-jarige vrouw uit Nieuwegein. Het meisje werd aangereden en liep een pijnlijke heup en enkel op, zij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Te hard en onder invloed

MAARSSEN- Op zaterdagochtend raakte een man zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed en onder invloed was. Agenten zagen omstreeks 04.10 uur een 22-jarige automobilist uit Maarssen met 128 kilometer per uur over de Zuilense Ring rijden terwijl hier 70 is toegestaan. De man werd staande gehouden en bleek tevens te hebben gedronken. Als beginnend bestuurder blies hij 175 ug/l. De man raakte zijn rijbewijs kwijt en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit auto

MAARSSEN- Op vrijdagavond werden vier personen aangehouden na een inbraak in een auto. Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto zou worden ingebroken aan de Waterstede. Agenten gingen op zoek naar de verdachten en troffen bij het Antilopespoor vier personen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Deze personen, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar uit Vleuten en Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Tegen brug

LOENERSLOOT- Op zondagochtend raakte een snorfietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 02.10 uur reed een 18-jarige man uit Baambrugge over de N201. De man reed hier met een flinke slok op tegen een brugpeiler. Hierdoor liep hij een aantal flinke hoofdwonden op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De snorfiets raakte zwaar beschadigd.

Geweldpleger

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 03.30 uur ontstond er een vechtpartij tussen twee mannen op de Kaatsbaan. Een agent in burger ziet dit gebeuren en komt tussenbeide. De twee mannen stoppen dan met vechten maar de 18-jarige man uit Maarssen blijft vervelend doen maar nu in de richting van de agent. Vrienden van de verdachte trekken de 18-jarige man mee.

Omdat de agent het niet vertrouwde bleef hij de 18-jarige man op afstand volgen. Na enige tijd kwam de man direct op de agent aflopen en sloeg hem meerdere keren. De man kon worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.