Gemeente Apeldoorn

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw H.J. Mooij

Mevrouw H.J. Mooij (81) ontvangt zondag 14 mei 2006 uit handen van loco-burgemeester J.C.G. Wegman de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens een dienst van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Apeldoorn.

Mevrouw Mooij zet zich sinds circa 1940 onder andere in als organiste bij zondagse erediensten. Sinds 1970 is zij de vaste organiste van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Apeldoorn. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie en roostervaststelling ten behoeve van de leerlingen van de muziekschool en datzelfde doet zij voor zondagse erediensten, de huwelijksinzegeningen en de uitvaartdiensten.

Van 1978 tot 1981 was mevrouw Mooij lid van de orgelcomissie; onder haar verantwoordelijkheid kwam er een nieuw orgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Apeldoorn. Sinds 1988 is ze muzikaal en organisatorisch betrokken bij de gezamenlijke viering van de stille week door de diverse kleine binnenstadskerken in Apeldoorn. Tenslotte is mevrouw Mooij al sinds 1950 actief lid van het kerkkoor. Zij zorgt onder andere voor de bladmuziek. Daarnaast bezoekt zij regelmatig zieke gemeenteleden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 12-mei-2006 11:10