Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Nieuws

Hoop voor Zonkant bewoners

13-05-2006 * De bewoners van de flat "de Zonkant" aan de Melis Stokelaan kunnen na een bezoek en een gesprek met de directeur van Woonwaard dhr. Sponserlee weer hoop hebben op een goede afloop van hun actie. Zowel over de plintbebouwing als de HR ketels kan weer worden onderhandeld met Woonwaard en er zal een nieuwe enquête worden gehouden.

De bewoners die zich in grote meerderheid tegen de plintbebouwing van hun flat hebben gekeerd omdat de bewoners van de eerste verdieping dan hun huis uit moeten en de huurders van de garages hun garage kwijt raken lijken nu eindelijk gehoor te krijgen bij Woonwaard. Voorlopig is de bouwaanvraag bevroren. Ook in de strijd of er wel of niet HR ketels geplaatst moeten worden in plaats van de nu aanwezige blokverwarming wordt nu in ieder geval weer gepraat door de diverse partijen.
De bewoners hadden zich ook in dit geval in grote meerderheid uitgesproken voor het behoud van de blokverwarming. Dit na navraag in de flat waar de HR ketels al zijn geplaatst en waar het niet bevalt omdat de bewoners van die flat hun woning niet meer warm krijgen, ze veel kastruimte in de keuken kwijt zijn en er nu lelijke leidingen door het huis liggen. Met dhr. Sponserlee is afgesproken dat er in overleg met de Woonbond, Woonwaard en het actiecomité opnieuw een enquête wordt gehouden waarvan de uitslag bindend is.