Politie Flevoland

Autodieven aangehouden

Lelystad, 14-05-2006 o Drie Lelystedelingen van 14, 16 en 17 jaar zijn zaterdagnacht aangehouden na diefstal van een auto aan de Middenweg. De auto stond geparkeerd in het centrum en werd meegenomen nadat de verdachten in een horecagelegenheid de sleutel uit de jas van de 37-jarige eigenaresse uit Lelystad hadden gestolen.

Kort daarop meldde een medewerker van een beveiligingsbedrijf aan de politie dat hij de gestolen auto had zien rijden in de Schoener. De inzittenden gingen er te voet vandoor, waarna de omgeving werd afgezet. Twee verdachten hadden zich verstopt in nabijgelegen tuinen en zijn aangehouden. Een derde werd na inzet van een politiehond aangetroffen en eveneens overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn alledrie ingesloten in afwachting van nader verhoor.

Dankzij een oplettende getuige zijn zaterdagnacht in het Karveel eveneens twee Lelystedelingen van 16 en 19 jaar aangehouden. Zij hadden ingebroken in een geparkeerde auto, maar konden aan de hand van hun signalement al snel worden aangehouden. Ook zij zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht.