Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

Publicatiedatum: 14-5-2006 12:16:32

Velp - Een 27-jarige vrouw uit Velp is zaterdagmiddag in haar woonplaats aangehouden wegens mishandeling. De Velpse wordt ervan verdacht een 29-jarige plaatsgenote te hebben geslagen. Het slachtoffer had daarbij verwondingen opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na het voorval meldde het slachtoffer zich bij de politie en deed aangifte. De twee bleken bekenden van elkaar te zijn. Problemen in relationele sfeer zou de aanleiding zijn geweest. De twee hadden elkaar getroffen in een bedrijfspand in Velp, waar de 27-jarige werkzaam is. Een woordenwisseling zou daarbij zijn ontaard in een handgemeen. De 27-jarige Velpse werd later thuis aangehouden en had de mishandeling later bekend. Volgens haar lezing zou zij echter ook mishandeld zijn door het slachtoffer en deed zelf ook aangifte. De 27-jarige Velpse is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje (14) licht gewond na aanrijding door rol tapijt
Publicatiedatum: 14-5-2006 12:15:54

Arnhem - Een veertienjarig meisje uit Arnhem is vrijdagmiddag op de Noordelijke Parallelweg in haar woonplaats licht gewond geraakt nadat ze was aangereden door een automobilist die een rol tapijt vervoerde. De rol stak uit de wagen van de automobilist. Tijdens het rijden raakte de rol in het voorbijgaan de fietsster, die daarbij kwam te vallen. Het slachtoffer liep een schram op maar was verder met de schrik vrij gekomen. Na het ongeval was er op straat een discussie ontstaan waarbij de gemoederen volgens omstanders nogal verhit waren geraakt. Gewaarschuwde agenten wisten de partijen te kalmeren en hebben in de zaak bemiddeld. De automobilist, een 21-jarige Arnhemmer, is wel door de politie over de vervoerswijze van de tapijtrol onderhouden. Hij moest zijn lading opnieuw inpakken alvorens verder te rijden zonder ongelukken te kunnen veroorzaken. Bij het ongeval was verder geen schade ontstaan, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie vordert drie rijbewijzen in bij snelheidscontrole
Publicatiedatum: 14-5-2006 12:14:59

Arnhem - Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben zaterdagavond bij een controle op de Batavierenweg, ter hoogte van de Hollandweg van drie bestuurders het rijbewijs ingevorderd wegens forse snelheidsoverschrijdingen. Een van de bestuurders, een 27-jariger Nijmegenaar, was betrapt met een snelheid van 165 km/u terwijl daar maximaal 70 gereden mag worden. De andere twee bestuurders waren betrapt met snelheden van 134 en 129 km/u. Met behulp van de Lasergun werden tussen half negen en half elf ruim 400 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 21 harder dan is toegestaan. Naast snelheid controleerde het verkeershandhavingsteam op alcohol, gordel- en helmgebruik. Daarvoor werden twee bekeuringen uitgedeeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606