Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

14 mei 2006

Elspeet - Man met twee messen op zak aangehouden

De politier heeft zondagnacht (14/5) op de Apeldoornseweg in Elspeet een 24 jarige man uit uit die plaats aangehouden nadat hij rond 01.30 uur in een horecazaak een man had bedreigd met een kapot bierglas en in het bezit bleek van twee messen. De messen zijn in beslag genomen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Heerde - Man na mishandeling ingesloten

De politie heeft zondagnacht (14/5) een 24 jarige Epenaar aangehouden nadat hij rond 02.00 uur in een horecazaak in Heerde een 17 jarige jongen uit Epe had mishandeld. Buiten de zaak kreeg de jonge Epenaar ook nog een kopstoot van zijn oudere plaatsgenoot. Het gebit van de jongen raakte beschadigd..De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en tegen hem volgt een proces-verbaal.

Heerde - 15 jarige raakt in gevecht

De politie heeft zaterdagavond rond 23.00 uur een 15 jarige jongen uit Heerde aangehouden nadat hij op de Acacialaan in Heerde amok maakte, enkele aanwezigen had geslagen en ook iemand tegen de grond werkte. De oorzaak zou zijn gelegen in de relatiesfeer. De jongen is meegenomen naar het bureau en daar door zijn ouders opgehaald.

Hattem - Jongens met terrastafels aan de haal De politie heeft zondagnacht (14/5) een 18 jarige jongen uit Hattem betrapt toen hij omstreeks 02.00 uur met een terrastafel van een plaatselijke horecazaak over de Kerkstraat fietste. Hij zette de tafel op straat en ging er vandoor. Even verderop troffen de politiemensen op straat eenzelfde tafel die stuk bleek te zijn. De dienstdoende politiemensen hadden de wegfietsende jongen herkend. Later in de nacht meldde hij zich, volgens afspraak met zijn ouders, bij de politie. Hij werd door de politie verhoord en een proces-verbaal volgt. Zijn maatje die de andere tafel had meegenomen maar op straat kapot liet vallen zal nog worden verhoord. De schade zal op de jongelui worden verhaald.

Vaassen - 18 jarige in bezit gestolen fiets

Fde politie heeft zondagnacht (14/5) rond 03.45 uur een 18 jarige jongen uit Vaassen aangehouden die bij controle in bezit bleek te zijn van een gestolen fiets. De knaap stond bij de bushalte aan de Dorpsstraat en verklaarde de fiets onlangs voor weinig geld te hebben gekocht. De fiets bleek in oktober 2004 te zijn ontvreemd in Apeldoorn. De jongeman werd voor nader onderzoek ingesloten terzake heling.

Harderwijk - drietal beroofd jonge jongens De politie heeft zondagnacht (14/5) rond 00.30 uur in Harderwijk drie jonge mannen van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van beroving van viertal jongere jongens van rond de 14 jaar. Het viertal zat in een nis van de stadsmuur aan de Vischmarkt toen de drie verdachten langs kwamen lopen. Onderbedreiging werd een mobiele telefoon, een bling-bling oorbel en een blikje frisdrank van de jonge jongens afgenomen. De politie trof de drie verdachten even later op een bankje op de Sypel in Harderwijk. Ze werden aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.

Harderwijk - Gestolen fiets snel opgespoord

De politie heeft zondagnacht (14/5) de gestolen ATB-fiets van een 16 jarig Harderwijks meisje binnen enkele uren opgespoord. Een 18 jarige Harderwijker werd als verdachte van deze fietsdiefstal aangehouden. Hij bekende de diefstal. De jonge dame meldde rond 01.00 uur bij de dienstdoende politiemensen dat haar ATB-fiets die zij eerder die avond had gestald tegen de gevel van een horecazaak aan de Bruggestraat, was gestolen. Later in de nacht herkenden de politiemensen de fiets aan het opgegeven signalement, terwijl een 18 jarige Harderwijker de fiets in de Smeepoortstraat vast had. De man werd aangehouden. Hij bekende de diefstal. De fiets werd nog dezelfde nacht teruggegeven aan de eigenaresse. Tegen de verdachte volgt een proces-verbaal.

Ermelo - Indringer bedreigd gezin met vuurwapen

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een onbekende indringer die zondagnacht (14/5) omstreeks 00.30 uur de woning van een gezin aan de Schoolweg in Ermelo via een slaapkamerraam op de bovenverdieping naar binnenklom. De man bedreigde, vermoedelijk met een vuurwapen, de slapende gezinsleden, waaronder twee dochters (14 en 17) en twee zoons (12 en 18). Met vereende krachten van de 48 jarige vader en zijn 18 jarige zoon, kon de man de trap afwerkt worden, waarna de onbekende op de begane grond een ruit vernielde en daardoor naar buiten vluchtte. De bedoelingen van de indringer zijn nog niet duidelijk. Er wordt niets vermist. Voor het gezin was het een schokkende gebeurtenis. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft onder andere een speurhond ingezet. De hond kon geen spoor van de verdachte oppikken. De politie vraagt getuigen die iets van het incident hebben gezien of die nacht in de omveing van de Schoolweg iets verdacht hebben waargenomen zich te meldden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 wanneer men informatie heeft over deze bedreiging.

Nunspeet - Op zoek naar vriend door dak gezakken

Een 17 jarig meisje uit Nunspeet is zondagnacht (14/5) rond 03.00 uur door het golfplaten-dak van een schuurtje aan de Westerlaan gezakken en daarbij vermoedelijk haar arm gebroken. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De jongedame wilde na horecabezoek nog even bij haar vriend langs maar kon niet naar binnen. Ze bedacht via het schuurtje naar binnen te kunnen klimmen, maar zakte door het dak van golfplaten en viel vervolgens ongeveer 2.5 meter naar beneden.

't Loo- Oldebroek - Twee gewonden bij ongeval met quad Een 27 jarige bestuurder van een quad en een 11 jarige jongen die achterop zat zijn zaterdagmiddag (13/5)omstreeks 13.30 uur gewond geraakt toen ze door onbekende oorzaak op de Vreeweg in 't Loo (gemeente Oldebroek) van de weg raakten en in de tuin van een woning tot stilstand kwamen. De bestuurder en de 11 jarige jongen komen beiden uit 't Loo. De bestuurder liep een flinke openwond op in zijn zij en werd met de 11 jarige (last van zijn arm) naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht. De politie heeft de quad voor nader onderzoek in beslag genomen.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --