Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 mei 2006

Apeldoorn - Twe mannen aangehouden na vechtpartij De politie heeft zondagnacht (14/5) rond 04.00 uur op de Nieuwstraat twee mannen aangehouden nadat er op straat een vechtpartij was ontstaan. De vechtende verspreidden zich kort na het incident. Een 25 jarige Apeldoorn werd ingesloten omdat op de camerabeelden duidelijk het slaan en schoppen was te zien. In zijn kleding trof de politie een geringe hoeveelheid cocaïne. Een 24 jarige Apeldoorner bemoeide zich met de afhandeling door de politie en voldeed niet aan de vordering om zich te verwijderen, waarna hij werd aangehouden.

Apeldoorn - Vandaal betrapt

De politie heeft zondagnacht (14/5) een 18 jarige jongeman uit Vaassen aangehouden terzake vandalisme en baldadigheid. Hij werd rond 04.45 uur aangetroffen aan de Zwolseweg terwijl hij in bezit was van een bord uit een reclamezuil van een benzinestation. Hem is een boete opgelegd.

Apeldoorn - twee man inzake fietsdiefstal ingesloten

De politie heeft zondagnacht (14/5) omstreeks 03.30 uur tijdens de controles langs de aan- en afvoerroutes, twee jonge mannen van 20 en 22 jaar uit Apeldoorn aangehouden nadat ze op het Stationsplein tegen het slot van een fiets trapten en even later ieder op een fiets wegreden. Beiden werden voor nader onderzoek ingesloten. De fietsen die ze bij zich hadden betreffen een rode Maxwell en een grijze Union. Een nader politieonderzoek volgt.

Apeldoorn - crossers zonder rijbewijs bekeurd

De politie heeft zaterdagmiddag drie Apeldoorners bekeurd voor het crossen op motoren en een onverzekerde brommer op de Vlijtseweg. Het drietal was stuntend bezig en droegen geen helm. De 17 en 22 jarige bestuurders reden op een motor en hadden geen rijbewijs. De 34 jarige bestuurder van een brommer werd bekeurd omdat zijn brommer niet verzekerd was en omdat hij de 17 jarige op zijn motor liet rijden terwijl deze geen rijbewijs had. De 17 jarige bestuurder bleek bovendien onder invloed van alcohol.

Apeldoorn - Drankrijder rijdt door na ongeval Een 54 jarige automobiliste uit Apeldoorn werd zaterdagmiddag rond 15.50 uur op de Laan van Zevenhuizen van achteren aangereden door een personenauto bestuurd door een 45 jarige man uit Ede. De Edenaar ging er na de aanrijding van door en werd later op het Korianderplein aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 3.0 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --