Politie Hollands Midden

Datum: 14 mei 2006


---
Noordwijk aanhoudingen na onrustige nacht De politie heeft zondag 14 mei om 2.00 uur 27 mensen aangehouden na een onrustige nacht. De aanhoudingen vonden plaats tijdens maatregelen om de openbare orde te handhaven.

Omstreeks 2.00 uur probeerde een groep van 50 jongeren op de Grent een politievoertuig omver te duwen. Politieagenten konden dat voorkomen. Een persoon uit die groep maakte zich echter schuldig aan wildplassen tegen hetzelfde politievoertuig. Bij de aanhouding van deze persoon keerde de groep zich tegen de politie. De politieagenten stelden zich in eerste instantie terughoudend op en probeerden de groep te sussen. Nadat de groep jeugdigen, inmiddels aangegroeid tot circa 100 personen, begon met het bekogelen van de politie met stenen, voerde de politie diverse gerichte acties uit om de openbare orde te herstellen. Hierbij is assistentie verleend door de korpsen van Haaglanden en Kennemerland. Ook zijn er politiehonden ingezet.

In totaal drie politieagenten zijn gewond geraakt bij de ongeregeldheden. Ook is een verdachte gewond geraakt nadat hij is gebeten door een politiehond. In totaal verrichtte de politie 27 aanhoudingen, voornamelijk voor openlijke geweldpleging. De verdachten zijn tussen de 16 en 36 jaar. De politie vervolgt het onderzoek naar deze personen. Omstreeks 3.30 uur keerde de rust weer terug. De politie is standaard aanwezig bij uitgaansavonden op De Grent om het uitgaanspubliek te begeleiden. Ook deze avond was de politie met extra personeel aanwezig. Ondanks deze maatregelen kon niet voorkomen worden dat er ongeregeldheden zijn ontstaan. De politie beschouwt deze ongeregeldheden als een incident. De uitgaansavonden op De Grent verlopen over algemeen zonder al te grote incidenten.


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --