Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 14-5-2006 13:22:55

Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft zaterdagavond een 37-jarige man uit die gemeente aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 37-jarige vriendin. De twee zouden in huis ruzie hebben gekregen, waarbij de man zijn vriendin in bijzijn van hun veertienjarige dochter zou hebben geslagen. Ook zou hij de vrouw bij de keel hebben gegrepen en met de dood hebben bedreigd. Het slachtoffer wist zelf de politie te waarschuwen. Toen agenten in de woning van het stel poolshoogte kwamen nemen zagen ze dat de vrouw een lichte verwonding had aan het oog. De man werd daarop in de woning aangehouden. De man is later na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten en had de mishandeling ontkend. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietsers gewond in het verkeer

Publicatiedatum: 14-5-2006 13:22:18

Westervoort/Zevenaar - Twee fietsers zijn zaterdag gewond geraakt in het verkeer in Westervoort en Zevenaar. Een 22-jarige vrouw uit Westervoort liep verwondingen op aan een been toen ze zaterdagochtend rond kwart over acht op de kruising van de Zuidelijke Parallelweg met de Liemersallee in haar woonplaats werd aangereden door een auto. De automobilist, een 26-jarige man uit Apeldoorn, had tegenover de politie verklaard de fietsster niet te hebben opgemerkt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
In Zevenaar liep een 80-jarige man uit die plaats vermoedelijk een gebroken enkel op nadat hij op een verkeersheuvel aan het Noordeinde was gebotst. De man zou omstreeks tien uur tegen een betonnen rand van de verkeersheuvel zijn gereden en daardoor zijn gevallen. Ook de Zevenaarder is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmelnaar verzet zich bij alcoholcontrole

Publicatiedatum: 14-5-2006 13:21:12

Haalderen - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Van der Mondeweg in Haalderen een 23-jarige man uit Bemmel aangehouden. De man was bij een alcoholcontrole betrapt op het rijden onder invloed terwijl hij op een brommer reed. Na de eerste blaastest, waaruit bleek dat de man mee moest voor de ademanalyse, verzette de Bemmelnaar zich. De man kon echter door agenten worden overmeesterd. Bij de Bemmelnaar werd later aal alcoholpromillage gemeten van 1,24 (ongeveer tweeënhalf keer de norm). De alcoholcontrole vond plaats tussen elf uur en drie uur 's nachts en leverde uiteindelijk twee drankrijders op. Het hoogst gemeten promillage, 1,97, werd gemeten bij een 41-jarige snorfietser uit Huissen. Bijna vierhonderd bestuurders hadden bij de controle een blaastest moeten afleggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vandalen gepakt na molesteren straatmeubilair

Publicatiedatum: 14-5-2006 13:20:25

Zevenaar - In Zevenaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee vandalen tegen de lamp gelopen nadat ze straatmeubilair gemolesteerd hadden. Op de Weverstraat werd rond drie uur 's nachts een 20-jarige Zevenaarder opgepakt. De man zou volgens getuigen een straatnaambord met het opschrift `Stationsplein' bij zich hebben. Op aanwijzen van de getuigen werd op een bank aan de Weverstraat de 20-jarige Zevenaarder aangetroffen. Hij bleek op het straatnaambord te zitten maar wenste niets te verklaren over de herkomst ervan. De man is later na verhoor vrijgelaten maar ontkende alle betrokkenheid. Even later, omstreeks kwart over drie, betrapten agenten op de Arnhemseweg drie jongeren na een melding dat er verkeersborden omver getrokken zou worden. Het trio zette het bij het zien van de agenten op een lopen. Een achttienjarige Zevenaarder kon achterhaald worden en kreeg een bon. Bij de bewuste verkeersborden bleek geen schade te zijn ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---