Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK

ZATERDAG 13 op ZONDAG 14 mei 2006

Doetinchem Insluiping Leerinkstraat 13 mei tussen 0.15 en 09.30 uur Werd ingebroken in een appartement. Een slaapkamerraam stond op een kier en de dader zag kans daardoor in de woning te klimmen. Er werd een zwarte rugzak ontvreemd, alsmede een huistelefoon. De politie vraagt eventuele getuigen die iets verdachts gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Terborg Zakkenroller aangehouden Doetinchemseweg 13 mei rond 11.00 uur Een 38-jarige Nijmegenaar werd in een winkel aangehouden wegens zakkenrollen. Een getuige zag hoe de man een portemonnee uit een tas wegnam. De man is vervolgens door de politie aangehouden en op het politiebureau verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man met Macedonische nationaliteit geen juiste identiteitspapieren kon overleggen is hij voor nader onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie.

Lichtenvoorde Diefstal scootmobiel Rapenburgsestraat 13 mei tussen 12.00 en 12.30 uur Een 79-jarige inwoonster uit Lichtenvoorde deed aangifte van diefstal van haar blauwe scootmobiel. De scootmobiel stond even voor een winkel aan de Rapenburgsestraat. Toen de vrouw vanuit de winkel terugkwam was haar scootmobiel weg. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar de scootmobiel niet meer aangetroffen. De politie vraagt getuigen die de donkerblauwe scootmobiel gezien hebben zicht te melden via 0900-8844.

Winterswijk Haag brand af Bekeringweg De bewoner was bezig in zijn tuin onkruid weg te branden met een gasbrander. Door de wind sloeg de vlam in een coniferenhaag. De man probeerde zelf de brand te blussen, maar uiteindelijk moest de brandweer wel ter plaatse komen om na te blussen. Zo'n twintig meter coniferenhaag brandde af.

Lievelde Blikseminslag Parallelweg 13 mei rond 17.40 uur In een recreatiewoning sloeg de bliksem in. De bliksem sloeg een flink gat in het dak en een gedeelte van de gevel. Brokstukken lagen tientallen meters in de omgeving van de woning. Twee kinderen waren even daarvoor nog op de bewuste kamer aan het spelen, maar waren juist naar beneden geroepen om te gaan eten. Er was veel materiele schade, maar gelukkig geen persoonlijke ongelukken. Ruurlo Vechtpartij Kerkstraat 14 mei rond 00.28 uur De politie kreeg melding van een vechtpartij. Bleek dat een 18-jarige jongen uit Zieuwent door een nog onbekende jongen was beschoten met een balletjespistool van de kermis. Toen hij hier wat van zij kreeg hij klappen in het gezicht, waardoor hij o.a. een dik oog opliep. De dader maakte vermoedelijk deel uit van een groepje jongens. Later deed ook nog een andere man, een 25-jarige inwoner uit Ruurlo aangifte van mishandeling door iemand uit deze groep jongens. De politie heeft diverse getuigen gesproken en heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht de politie te bellen op 0900-8844.

Terborg Onenigheid Koningin Emmastraat 14 mei rond 01.11 uur Ontstond er onenigheid tussen een viertal mannen. Een 25-jarige man stapte uit een auto toen er twee mannen aan kwamen lopen. Die begonnen tegen de auto te schoppen en één van hen sloeg de 25-jarige man in het gezicht. Eén van de twee mannen, 24-jarige inwoner uit Terborg zwaaide met een wapen dat erg veel op echt vuurwapen leek en liep vervolgens naar zijn woning. Daar werd hij even later door de politie aangehouden. In de woning trof de politie het wapen aan, een omgebouwd gas-alarmpistool. De man is voor verhoor ingesloten en het wapen is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede dader en naar de aanleiding voor de vechtpartij.

Hummelo Aanrijding letsel Sliekstraat 14 mei rond 03.15 uur Een 21-jarige automobilist reed over de Sliekstraat in de richting van Hummelo. Hij verloor de macht over het stuur, raakte in een slip en botste tegen een boom. De auto werd zwaar beschadigd. Zowel hij als een 18-jarige passagiere uit Zutphen werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse omdat even de indruk bestond dat de slachtoffers uit de auto bevrijd moesten worden. Dit was naderhand niet nodig en de brandweer beperkte zich tot het opruimen en schoonmaken van het wegdek.

Einde persbericht.

---- --