Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 en 14 mei 2006

Automobilist raakt gewond

Almelo

Een 26 jarige vrouw uit Borne raakte vrijdagmiddag 12 mei gewond bij een aanrijding, die omstreeks 16.00 uur plaatsvond op de kruising Bornsestraat/Drienemansweg in Almelo. Een 31 jarige automobilist uit Enschede reed in een auto plus aanhanger op de Drienemansweg en verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 26 jarige vrouw, die met haar auto op de Bornsestraat reed. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-059952)

Fietser verleent geen voorrang

Albergen

Vrijdag 12 mei vond omstreeks 17.40 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en personenauto op de kruising Zenderseweg/Kanaal Zuidzijde in Albergen. Een 71 jarige man uit Almelo fietste op de Kanaal Zuidzijde en verleende geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, die op de Zenderseweg (voorrangsweg) reed en bestuurd werd door een 19 jarige vrouw uit Albergen. De 71 jarige man raakte gewond en werd met nog onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-060001)

Portier krijgt kopstoot

Enschede

De politie hield zaterdag 13 mei omstreeks 04.00 uur een 34 jarige man uit Rekken aan op de Stadsgravenstraat in Enschede. De man wordt ervan verdacht even daarvoor een medewerker van een horecagelegenheid aldaar, een 26 jarige Oldenzaler, een kopstoot te hebben gegeven. De portier had de 34 jarige man de toegang geweigerd omdat hij al vaker voor problemen had gezorgd. De portier sloot ook meteen de toegangsdeur omdat het tegen sluitingstijd liep. Toen de 34 jarige man vervolgens tegen de deur begon te rammen, opende de portier de deur en kreeg hij van de verdachte een harde kopstoot. De verdachte, die onder invloed verkeerde, is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 26 jarige medewerker deed aangifte. (06-060185)

Politie houdt schennispleger aan

Haarle

Een 14 jarig meisje uit Nutter fietste vrijdagmiddag 12 mei omstreeks 16.30 uur op de Ladderken in Haarle (gemeente Tubbergen) en zag aan de linker kant een naakte man aan de rand van het bos staan. De man bevredigde zichzelf. Het meisje fietste door en toen zij thuis verslag deed, alarmeerden haar ouders de politie. Politieagenten gingen meteen op onderzoek uit en troffen op de Ladderken een man aan, die aan het opgegeven signalement voldeed. De man had zich inmiddels aangekleed. De agenten hielden de verdachte, een 49 jarige man uit Tubbergen, aan. Het meisje deed aangifte van openbare schennis. Tegen de 49 jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-059928)

Politie houdt automobilist aan

Enschede

Vrijdagavond 12 mei omstreeks 21.20 uur hielden politieagenten aan het Hoog en Droog in Enschede een 32 jarige Enschedeër aan. De man wordt ervan verdacht eerder die avond twee aanrijdingen te hebben veroorzaakt en te zijn doorgereden. Omstreeks 20.45 uur zag een getuige een automobilist op het Hoog en Droog rijden. De man reed achterwaarts tegen een geparkeerd staande auto aan en reed vervolgens weg. Diezelfde getuige had eerder die avond, omstreeks 19.45 uur, gezien dat diezelfde automobilist op de Willem-Alexanderstraat met zijn auto een kinderfietsje omver had gereden en er toen ook vandoor was gegaan. Hij alarmeerde de politie en gaf het kenteken van de auto en het signalement van de bestuurder door. Aan de hand van deze gegevens kwam de politie op het spoor van de verdachte en trof hem nog diezelfde avond op het Hoog en Droog aan. De man bleek onder invloed van alcohol. De agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,21 promille. De 32 jarige man mocht na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. (06-060069)

Gewonden bij eenzijdig ongeval

Bornerbroek

Zaterdagmorgen 13 mei omstreeks 05.15 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de A35 in Bornerbroek. Een 30 jarige vrouw uit het Duitse Bergisch-Glodbach reed in de richting van Almelo en belandde door nog onbekende oorzaak met haar auto in de middenberm. De auto kwam vervolgens weer op de rijbaan terecht, raakte twee bomen aan de rechterzijde en kwam daar in de berm tot stilstand. Zowel de bestuurster als drie bij haar in de auto zittende personen, een 24 jarige Almelose en twee kinderen uit Bergisch-Glodbach (een 17 jarig meisje en een jongetje van 10 maanden), werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het jongetje zat achter in een kinderzitje en mankeerde waarschijnlijk niets. Toch is hij voor alle zekerheid voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Terwijl men bezig was de auto af te slepen, vloog de motor in brand. De brandweer bluste de brand. (06-060199)

Automobilist onder invloed

Wierden

Politieagenten zagen zondag 14 mei omstreeks 03.40 uur een auto zonder verlichting in Wierden rijden. Zij lieten de bestuurder op de Dikkensweg stoppen. De man rook behoorlijk naar alcohol waarna de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,79 promille. De bestuurder bleek een 21 jarige man uit Wierden te zijn, een beginnend bestuurder, die al eerder met de politie in contact is geweest wegens het rijden onder invloed van alcohol. De agenten hebben zijn rijbewijs ingevorderd en maken proces-verbaal op. (06-060576)

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Enschede

Zaterdagmiddag 13 mei heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Sibculobrink in Enschede. In drie kamers bleek een plantage te zijn. In totaal werden 228 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. In de woning bevond zich een man, een 30 jarige Hengeloër. De politie hield hem aan en bracht hem voor verhoor naar het politiebureau. De man vertelde een nachtje in de woning gelogeerd te hebben en niets met de plantage te maken te hebben. Hij is na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage. (06-060362)

Drie verdachten aangehouden

Vriezenveen

Zondag 14 mei omstreeks 01.30 uur meldde een alerte getuige dat mogelijk brand werd gesticht bij een kledingcontainer aan het Westeinde in Vriezenveen. Politieagenten gingen meteen een kijkje nemen en troffen drie jongemannen bij de container aan. De container stond niet in brand, wel lagen naast de container een doos en wat kleding na te smeulen. De politie hield de drie verdachten aan, twee jongemannen uit Vriezenveen (17 en 18 jaar) en één uit Wierden (18 jaar). De drie zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Nader onderzoek volgt. (06-060548)

Aanhouding na bedreiging en belediging

Enschede

Vrijdagavond 12 mei omstreeks 19.30 uur sprak een medewerkster van een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede een bezoeker aan op zijn gedrag. De man zat op het terras en gedroeg zich heel vervelend. De medewerkster verzocht de man te vertrekken, waarop de man haar agressief benaderde en haar verbaal bedreigde. Toen hij op een gegeven moment door een van zijn vrienden werd weggetrokken, liep hij al scheldend weg. Kort daarna zag personeel van de horecagelegenheid dat de verdachte iets verderop een man sloeg, die op een gitaar aan het spelen was. De politie werd gealarmeerd en hield de verdachte, een 25 jarige Enschedeër aan. De man verkeerde zichtbaar onder invloed van alcohol. De verdachte is een veelpleger, is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De medewerkster van de horecagelegenheid, een 30 jarige Enschedese, deed inmiddels aangifte van bedreiging en belediging. De identiteit van de gitaarspeler, die mogelijk door de verdachte is geslagen, is niet bekend. De politie verzoekt hem zich alsnog te melden. (06-060023)

Politie houdt winkeldief aan

Enschede

Personeel van een winkel aan de Wesseler-Nering in Enschede meldde zaterdag 13 mei omstreeks 17.40 uur dat iemand geld uit het kantoortje had gestolen en nog in de winkel aanwezig was. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 40 jarige man uit Amsterdam, aan. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding en werd met kracht naar de grond gewerkt. De 40 jarige Amsterdammer is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Een medewerkster van de winkel had gezien dat de verdachte het kantoor was binnengelopen en geld had gestolen. De medewerkster liep achter de man aan, sprak hem aan en kon hem tot afgifte van het geld overreden. Namens de winkel werd aangifte gedaan. (06-060400)

Aanhouding na vechtpartij

Enschede

Na een melding van een vechtpartij gingen politieagenten zondag 14 omstreeks 01.30 uur naar de Paul Krugerstraat in Enschede. Een grote groep mensen liep op straat. Politieagenten begrepen van hen dat er gevochten was in een woning, waar die avond een feestje gaande was. Een 33 jarige man had een meisje lastiggevallen waarna andere bezoekers zich ermee bemoeiden en een vechtpartij ontstond. Toen de politie arriveerde, was de rust gekeerd. De 33 jarige Enschedeër, die het meisje lastiggevallen zou hebben, zat rustig op een bankje voor een van de woningen. Hij liep echter op een gegeven moment weer naar de woning waar het feest gehouden werd, schreeuwde naar de mensen en nam een dreigende houding aan. De politieagenten probeerden hem rustig te krijgen maar de man bleef agressief en werd onder verzet naar de grond gewerkt. De agenten hielden de 33 jarige verdachte aan. Hij is voor verhoor opgesloten. (06-060543)

Auto tijdens proefrit gestolen

Hengelo

Zaterdagavond 13 mei omstreeks 21.00 uur maakte de 42 jarige eigenaar van een autobedrijf in Hengelo een proefritje in een GMC Chevy Van met een mogelijke koper. Toen de twee op een gegeven moment weer bij het bedrijf aan de Transformatorhof terugkwamen en de eigenaar uit de auto stapte, gaf de zogenaamde klant opeens vol gas en reed met de auto weg. De eigenaar stapte in een andere auto in de hoop de dief te kunnen achterhalen maar helaas zonder resultaat. Hij reed terug en alarmeerde de politie. De verdachte had de auto waarin hij kwam, achtergelaten. De politie schakelde de omliggende regio's in. Nog diezelfde avond zag de politie in Barneveld de gestolen Chevy rijden en hield de verdachte, een 20 jarige man uit Almere, aan. De verdachte is inmiddels naar Hengelo overgebracht, in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De verdachte kwam overigens met een Opel Kadett naar Hengelo. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat deze auto onlangs in Almere gestolen is. (06-060492)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --